Kinoa Nedir? Kinoa Zayıflatır mı?

Kinoa, yüksek oranda protein içerdiği için diyet listelerinde en çok yer alan besinlerden biridir. Tahıl ve tohum grubunda yer alan gıdalar arasında en besleyici olan kiona nedir? Kinoa zayıflatır mı? Detaylar haberimizde...

26.03.2020-17:11 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-16:52) Kinoa Nedir? Kinoa Zayıflatır mı?

Son dönemde popülerliği artmış olan kinoa aslında yeni çıkan bir ürün değildir. 7 bin yıl öncesine dayanan geçmişiyle kinoa Güney Amerika’da bulunan And Dağları'nda yaşayan İnka toplumu için oldukça değerli bir besindi. İşte Kinoa hakkında merak ettikleriniz...

KİNOA NEDİR?

Dünyanın en sağlıklı besinlerinden biri olan kinoa, glutensiz, protein bakımından yüksek ve 9 temel amino asidin tamamını içeren birkaç bitkisel gıdadan biridir. Aynı zamanda kinoa bitkisi; lif, magnezyum, B vitaminleri, demir, potasyum, kalsiyum, fosfor, E vitamini ve birçok faydalı antioksidan açısından da yüksek değerlere sahiptir.

Konu kilo vermek ise hiçbir zaman şunu unutmamak gerekiyor; zayıflamak için yaktığınızdan daha az kalori almalısınız… Kinoanın,

KİNOA DİYETİ İLE KALORİ YAKMAK DAHA KOLAY

Kinoanın gıda özellikleri, metabolizmayı hızlandırıp iştahı azalttığı için kilo vermeyi kolaylaştıran ve sağlık deposu olarak adlandırılan bir tahıl ürünüdür. Ancak kinoa ile hazırlayacağınız yemeklerde sos ve yağı fazla eklerseniz tabi ki etkili sonuçlar alamazsınız. Kinoa; esansiyel amino asitler, lif ve protein açısından oldukça zengindir fakat hazırladığınız tariflere kalori ve yağ yüklü gıdalar ekledikten sonra, kinoanın kilo vermeye yardımcı olan mucizevi gücünden yararlanamazsınız.

KİNOANIN FAYDALARI NELERDİR?

Kinoa, içerdiği protein sayesinde hem metabolizmayı hızlandırıyor hem de iştahı önemli ölçüde kesiyor. Yüksek miktardaki lif içeriği, doygunluk hissini artırarak daha az kalori alınmasını sağlıyor. Kinoa, kalori değeri oldukça düşük bir besindir, bir çay bardağı kinoa sadece 103 kaloridir. Aynı zamanda kinoa düşük bir glisemik indekse sahiptir. Bu tür gıdalar kilo vermede kalori alımının azalmasıyla bağlantılıdır. Kinoa’yı bu kadar popüler yapan bir diğer özelliği ise eklendiği her yemeğe uyum sağlamasıdır. Çünkü kinoa nötr bir tada sahiptir ve besin değerleri bir hayli yüksektir.

KİNOA İLE ZAYIFLAMA BİLİMSEL OLARAK KANITLANDI

Kinoa tohumu ile kilo vermek yapılan bazı bilimsel çalışmalar ile de kanıtlanmıştır. 2015 yılında bir dergide yayınlanan çalışma, iştah üzerine kinoanın etkisi araştırmıştır. Çalışma kinoa ile beslenen katılımcıların kinoa yemeyenlere oranla daha az besin tükettiğini ortaya koymuştur.

Diğer bir araştırma, kinoada bulunan bileşiklerden biri olan 20-hidroksisiksonun kilo kontrolüne yardımcı olabileceği tahmininde bulunmuştur.

Başka bir çalışmada da, 20-hidroksisikyonu yüksek kinoa ekstraktı ile beslenen katılımcıların yüksek yağlı bir diyette, ekstraktı almayan deneklere oranşa daha az kilo aldığı belirtilmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal