Kinoa Bitkisi Nedir?

Kinoa nedir, nasıl tüketilir? Kinoa faydaları nelerdir? Kinoa bitkisi nedir? Kinoa kaç kalori? Kinoa bitkisine dair merak edilen bütün soruların yanıtı haberimizin detayında...

11.04.2018-15:36 - (Son Güncelleme: 11.04.2018-16:22) Kinoa Bitkisi Nedir?

Tarihi öncelere dayanan fakat günümüzde yeni yeni gündeme oturmuş olan kinoa, yiyeceklere ve özellikle diyet programlarıyla dillerden düşmüyor. Kinoa nedir, nasıl tüketilir? Kinoa faydaları nelerdir? Kinoa bitkisi nedir? Kinoa kaç kalori? Kinoa bitkisine dair merak edilen bütün soruların yanıtı haberimizin detayında...

KİNOA BİTKİSİ NEDİR?

Dolgun ve etli yapraklara sahip olan bitki tahıllara benzer ancak bir bitkidir. Yenilebilen minik tohumları besleyicidir. Ispanakgiller familyasından gelir.

KİNOA NEDİR, NASIL TÜKETİLİR?

Kinoa bir tahıla benzer ancak aslında bir bitkidir. Ispanakgillerin üyesi olan kinoa, Güney Amerika halkının uzun zamandır kullandığı bir yiyecektir. 2013 yılına kadar adını duymadığımız kinoayı tanımamız, NASA astronotlarının besin ihtiyacını gidermesiyle olmuştur. Bunun üzerine Birleşmiş Milletler 2013 yılını kinoa yılı ilan etmişlerdir.

Dolgun yapraklarıyla dikkat çeken kinoa bitkisinin besleyici olan kısmı, yenilebilen minik tohumlarıdır. Kinoanın su ve gübre problemi olmamasıyla beraber, temel besin kaynakları buğday ve pirinç ile aynı olabilmesiyle mümkün olmuştur.

KİNOANIN FAYDALARI NELERDİR?

Merkezi sinir sistemi ile enerji metabolizmasından sorumlU B grubu vitaminlerini içerir.

Vücutta tokluk hissi verir, kolesterol seviyesini düşürür, çeşitli kanser türlerine karşı koruyucudur. 

Kinoa tahılının tüketilmesi ile meme kanseri ve kalp hastalığının, menopoz döneminde östrojen eksikliğinden kaynaklanan pek çok hastalığın önlenmesi mümkündür.

KİNOA KAÇ KALORİ?

Kinoa, ana öğünlerde haşlanarak salatalarda ve pilavlarda tercih edilebilir. Pişmiş hali ile kinoa 222 kaloridir. Çiğ hali ise 462 kaloridir.

Son Dakika Magazin Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal