Kimler Yumurta Dondurma İşlemini Yaparlar?

Yumurtalık dondurma son zamanlarda revaçta olan bir yöntem. Özellikle ileriki yaşlarda bazı sebeplerden anne olmak isteyen kadınlar için.

29.08.2019-15:32 - (Son Güncelleme: 29.08.2019-15:30) Kimler Yumurta Dondurma İşlemini Yaparlar?

Kadınlar genellikle bazı sebeplerden yumurtalıklarını korumak için yumurta dondurma işlemini yaptırırlar. 5 yıla yakın yumurtalarını dondurabilirler.

YUMURTA DONDURMA İŞLEMİ KİMLERE YAPILABİLİR?

Kemoterapi ve radyoterapi benzeri yumurta hücrelerine hasar veren tedavilere başlamadan evvel, üreme işlevlerinin kaybedilmesine neden olacak ameliyatların evvelinde, (yumurtalıkların alınması şeklinde) ailesinde erken menopoz geçmişi olan ya da yumurtalık miktarı düşük olmakla beraber henüz hamilelik geçirmemiş kadınlar, kanser teşhisi sebebiyle ameliyat geçirecek veya kemoterapi görecek, üreme kabiliyetini kaybedecek kadınlarda dondurulur. Yumurta toplama gününde sperm hücresi olmayan hastalar embriyo dondurmanın yasak ilan edildiği ülkelerde yumurta dondurulmaktadır. Dünyada birçok ülkede hamileliği ileri atmak ve ileriki yıllarda anne olmayı arzu eden kadınlar, yumurtalarını dondurmayı tercih etmektedirler.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal