Kilosu 80 Lira! Dalaman Mantarı Nedir, Nerede Yetişir?

Son zamanlarda internet ortamında en sık arananlar arasında listenin başlarında yer alan Dalaman mantarı nedir? Dalaman mantarının en belirgin faydası nedir? Afrodizyak etkisi olduğu bilinen Dalaman mantarını nasıl tüketmek gerekir? İşte soruların cevabı niteliğinde içeriğimiz...

25.04.2019-17:41 - (Son Güncelleme: 25.04.2019-17:30) Kilosu 80 Lira! Dalaman Mantarı Nedir, Nerede Yetişir?

Görüntü oalrak diğer mantarlara pek benzemeyen bu mantar, Keme, domalan, tombalak, topalak, geme, kumi bir çeşit mantarıdır. Mantar 6-10 · 5-6 cm çapında, küre şeklinde, üst kısım basık ve dalgalı, genellikle patates yumrusu şeklindedir.

TADI LEZZETLİ

Dolaman mantarı, görüntü olarak patatesi andırıyor. Tadıyla dikkatleri üzerine çeken bu enfes lezzet, yurt dışına ihraç ediliyor. Mantar toplamaya giden kişiler ya topladıkları mantarı evde tüketiyorlar ya da semt pazarlarında satıyolar. Bu farklı mantarın kilosu 80 TL. 

EN BİLİNEN ETKİSİ: AFRODİZYAK 

Dolaman mantarının yararları saymakla bitmiyor. Karacadağ'ın eteklerinde yetişen dolaman mantarı en yaygın bilinen faydası afrodizyak etkisi. Bununla beraber oldukça güçlü bir protein ve lif deposudur. Dolaman mantarı tokluk hissi yaşanmasına da yardımcı olmaktadır.Bu nedenle zayıflamak isteyenlerinde tercih edebileceği besinler arasında yer almaktadır. 

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal