Kilo Vermek İçin Günde Kaç Saat Adım Atmalıyız?

Kilo vermek için spor salonlarında fazla zaman ve yüksek ücretler harcanıyor. Ancak kilo vermek için para harcamak zorunda değilsiniz. Daha pratik ve daha az maliyetli formül: Yürüyüş! Kilo vermek için günde ne kadar yürümeliyiz, kaç adım atmalıyız?

06.03.2020-15:22 - (Son Güncelleme: 08.08.2021-17:22)

Kilo vermek ya da kilonuzu dengede tutmak için binlerce lira harcamanıza gerek yok. Hem daha az maliyetli hem de daha pratik bir formül olan yürüyüş ile de kilo kontrolünüzü gerçekleştirebilir, sağlığınızı koruyabilirsiniz. 

Kilo vermek için günde ne kadar yürümeliyiz, kaç adım atmalıyız? Kilo vermek günde kaç saat yürüyüp, kaç adım atmanız gerektiğini merak ediyorsanız sizin için derlediğimiz haberimize göz atabilirsiniz…

KİLO VERMEK İÇİN YÜRÜYÜŞ

HIZ SAYICI KULLANIN

Yürürken yakılan kaloriyi etkileyen başlıca faktörler; mesafe, yürüyüş hızı ve vücut ağırlığınızdır. Bu nedenle yürüyüşlerinizden en iyi sonucu almak için, düzenli bir program izlemeli ve yürürken mutlaka bir hız sayacı kullanmalısınız.

Bu hız sayıcı, size gün boyunca ne kadar yürüdüğünüzü gösterecektir. Siz de bu sayede, çok fazla yürümenize rağmen hiç kilo veremiyorsanız, yürüyüşünüze kaç adım daha eklemeniz gerektiği konusunda güvenli bir fikir edinebilirsiniz.

KİLO VERMEK İÇİN GÜNDE KAÇ ADIM ATMALIYIM?

100 kcal = 2.000 adım = 1.6 km

1 kg = 140.000 adım = 7000 kcal = 112 km

Burada gösterdiğimiz yaklaşık hesap, kendi programınızı çıkarmanıza yardımcı olacaktır. Fakat adım hesabının bireysel özelliklere, yaşam biçimine, beslenme alışkanlıklarına ve sağlık durumuna göre değişiklik gösterebileceğini unutmayın.

Yürüyüş sürenizi uzatma yolları:

-Araba kullanmamayı ya da otobüs kullanmamayı deneyin.

-Eğer varsa çocuklarınızı okula götürüp gelin ya da kendinize buna benzer aktiviteler edinin.

-Asansör ve yürüyen merdiven kullanmayı bırakın.

-Köpeğinizi daha uzun süre gezdirin.

Yürüyüşünüzü daha ilginç hale getirmenin yolları:

-Birlikte yürüyebileceğiniz bir arkadaş edinin.

-En sevdiğiniz şarkıları veya sesli kitapları dinleyin.

-Bilmediğiniz yerlerde yürüyün ve kendinize yeni rotalar oluşturun.

DOĞRU YÜRÜYÜŞ NASIL OLMALIDIR?

Adımlarınızın eşit olmadığını ve yürüyüş yaptığınız zemine göre değişiklik göstereceğini unutmamalısınız. Hızınızı ölçmek için, 10 ila 20 metre arasındaki mesafeyi ölçün ve adımlarınızı sayarken normal tempoda yürüyün. Mesafeyi, toplam adım sayısına santimetre (1000 veya 2000) olarak bölün.

70 adım/dakikadan daha az:

Sağlıklı bir insan için böyle bu tempoda yürümenin, kilo verme konusunda bir etkisi yoktur. Bu tempo, kalp krizi veya şiddetli angina sebebiyle ağrı çeken insanlar için önerilir.

71-90 adım/dakika, 3-4 km/saat:

 Bu tempo, kardiyovasküler hastalıkları olan insanlar için önerilir.

91-110 adım/dakika, 4-5 km/saat:

Sağlıklı bir insan için uygun olan bir tempo budur.

111-130 adım/dakika:

Vücut için mükemmel bir tempodur ama sağlıklı kişiler bile uzun süre boyunca böyle bir tempoyu sürdürmekte güçlük çekebilirler.

YÜRÜYÜŞ KURALLARI NELERDİR?

Yürüyüş yapmaya hafif bir tempoyla başlayın. Süreyi ve hızınızı kademeli olarak arttırın. İlk olarak yürüyüşlerinizin süresini; daha sonra temponuzu arttırmalısınız.

Düzenli olarak yürüyüş yapmaya çalışın. Haftada bir kez yapılan yürüyüş, kilo vermeye yardımcı olmaz. Her gün yapamasanız bile, haftada en az 2-3 defa yürüyüş yapmalısınız. Yürüyüşler, sizin için uygun olan herhangi bir zamanda ya da yemeklerden 1-1,5 saat sonra yapılabilir.

Doktorunuza danışın ve tıbbi muayene yaptırın. Bunu mutlaka yılda 1-2 kez tekrarlayın.

Yürürken duruşunuzu izleyin. Düzgün bir duruşla yapmadığınız yürüyüşler, bedeninizi olumsuz etkiler. Bu nedenle yürüyüş yaparken gövde ve omuzlar dik olmalıdır.

Aynı zamanda kısa bir mesafede yavaş bir yürüyüş yapmanın faydasız olacağını; çok hızlı ve hazırlıksız yürümenin ise uzun vadede sağlığınıza zarar verebileceğini unutmayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal