Kilo Vermek İçin 10 Altın Kural

Kilo vermek, çoğu kişinin yapmak için uğraştığı ancak vücut yapısı, metabolizma hızı, yaş faktörleri, irade konusunda sıkıntılar yaşamak gibi çeşitli nedenlerle zorlandıkları konuların başında gelmektedir. Peki kilo vermek için nelere dikkat edilmelidir? Nasıl beslenmeliyiz? İşte haberin detayları…

12.08.2020-17:47 - (Son Güncelleme: 12.08.2020-17:45) Kilo Vermek İçin 10 Altın Kural

Kilo verirken, bir yandan da sağlığın korunması gerektiği de unutulmamalıdır. Çok hızlı ve sağlıksız bir şekilde kilo vermek hem bağışıklık sisteminin çökmesine hem kişinin güçsüzleşmesine hem de verdiği kiloları daha çabuk almasına neden olabilmektedir.

Bu yazımızda, kilo vermek için 10 altın kural nedir bu konuyu ele aldık.

Kural 1: Kendinizi Psikolojik Olarak Hazır Hissedin

Kilo vermek için 10 altın kural listesinin ilk maddesi, şüphesiz ki kilo vermeden önce kendiniz psikolojik olarak desteklemeniz. Şişman olmadığınızı, sadece fazla kilolarınızın olduğunu ve bu durumda sıkılacak bir yan olmadığını kabul edin. Unutmayın, bunu sağlığınıza kavuşmak ve kendinizi daha iyi hissetmek için yapıyorsunuz.

Kural 2: Diyeti Yaşam Tarzınız Haline Getirin

Kilo vermek için 10 altın kural için ikinci kuralımız, diyeti bir yaşam tarzı olarak kabul etmek. Böylece diyeti uygulamak ve devam ettirmek daha kolay olacaktır.

Kilo vermenin en iyi yolu, besinleri azaltmaktan geçer. Ancak bu durum yemek yemeyi sevenler için ıstırap gibidir ve birkaç gün sonrasında terk edilir. Diyeti kendinizi tamamen aç bırakmak yerine vücut için faydalı besinleri az miktarlarda tüketmek olarak algılamalısınız.

Kural 3: Egzersizlerinizi Yaparken Doğru Yolda Mısınız?

Kilo vermenin en kaçınılmaz yollarından biri de egzersiz yapmak. Bu nedenle kilo vermek için 10 altın kural arasında elbette egzersiz yer alıyor. Ancak, egzersizleri doğru mu yapıyorsunuz? Kısa sürede çok kalori yakmanızı sağlayacak kardiyo ya da ağırlık kaldırma gibi egzersizleri deneyin.

Kural 4: Az ve Sık Yeme Alışkanlığı

Günü üç öğüne bölmek alışılagelmiş bir durum, ancak artık değiştirme zamanı. Gün içerisinde üç ana üç ara öğünlük bir program oluşturarak kilo vermeyi kolaylaştırabilirsiniz.

Kural 5: Su İçmek

Su içmek hem sağlıklı hayatın hem de kilo vermenin altın kurallarından biridir. Hatta, sabahları suyunuza damlatacağınız birkaç damla limon suyu ve biraz toz zencefil kalori yakımını hızlandıracaktır.

Kural 6: Diyet Listenizi Gözden Geçirin

Glutenli gıdalar, işlenmiş ürünler, yağlı besinler, mayonez gibi soslar, sizin yakmaya çalıştığınız yağların destekleyicisidir. Bu nedenle bu tarz gıdalardan uzak durun.

Kural 7: Proteini Eksik Etmeyin

Diyet listenizde yumurta, kırmızı et gibi protein deposu yiyeceklerin bulunması kaslarınızı güçlendirir, sizi diyet sırasında güçsüz düşürmez. Bu nedenle protein alımınızın gün içerisinde yeterli seviyeye gelecek şekilde olmasına dikkat edin.

Kural 8: Meyve ve Sebzelerin Gücünden Faydalanın

Taze meyve ve sebzeler, hem sizi uzun süre tok tutacak hem de kilo vermenize yardımcı olacaktır.

Kural 9: Yeme Şeklinizi Değiştirin

Ne yediğiniz kadar, nasıl yediğiniz de kilo vermekte oldukça önemli. Yemek yerken acele etmeyin, çokça çiğneyin ve yediğiniz her yemeğin tadına varın.

Kural 10: Uykunuzu Düzenleyin ve Stresle Başa Çıkın

Uykuda düzensizlikler ve stres gibi faktörler kişinin kilo almasına neden olmaktadır. Bu nedenle uyku düzeni oluşturmak, uyumadan önce yemek yememek ve stres faktörleri ile başa çıkmak kilo vermenin altın kurallarındandır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal