Kilo Veremiyorsanız 'Duygusal Aç' Olabilirsiniz!

Her başladığı diyeti hemen bozuyor, sabah kararlılıkla başlanan rejimlerde gün içinde tatlı krizi yaşayıp buna yeniliyorsanız 2duygusal aç' olabilirsiniz. Peki duygusal açlık nedir kimler bunu yaşar gelin birlikte bakalım.

22.05.2019-15:14 - (Son Güncelleme: 22.05.2019-15:01)

Uzmanlar, kilo vermek isteyen kişilerin diyetleri bilinçli yapması gerektiğine dikkat çeken, zayıflayamamanın çeşitli sebepleri olabileceği konusunda da uyarıyor.

FİZİKSEL AÇLIĞINIZI TAKİP EDİN  

Açlık duygusu fizyolojik ve duygusal olmak üzere ikiye ayrılıyor. Fizyolojik açlık, vücudun enerji ihtiyacı için hissedilen gerçek açlıktır. Duygusal açlık ise vücudun değil, beynin açlığıdır.

Özellikle stres, aşırı üzüntü, öfke, yalnızlık duygusu, günlük hayatın getirdiği güçlükler sebebiyle negatif duyguların tetiklenmesiyle oluşan hormonal değişimlerimiz doğrultusunda duygusal açlık hasıl olur. Kilo veremiyorsanız, verdiğiniz kiloları koruyamıyorsanız veya yeme atakları yaşıyorsanız sebebi duygusal açlığınız olabilir. Fiziksel olarak midenizin dolu olduğunu bildiğiniz ancak kendinizi hala aç hissettiğiniz her an duygusal açlık durumu yaşıyor olabilirsiniz.

20 DAKİKA BEKLEYİN  

Normal şartlarda bir tabak yemekle doyduğunuzu bildiğiniz ancak o gün bir tabak yediğiniz halde doymadıysanız 'dikkat' dediğimiz noktaya gelmişsiniz demektir. İkinci tabağı yemeden önce kendinize 'dur' diyin 20 dakikanın dolmasını bekleyin. Araştırmalar sonucu üzüntü, öfke, stres, can sıkıntısı, yalnızlık gibi sebeplerin duygusal açlığa yol açabileceği biliniyor.
 
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.
 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal