Kilo Almanın Yolları

Kilo almanın yolları neler? Kilo almak için neler yapılır? nasıl kilo alınır? Sağlıklı bir kiloya ulaşmak için tüketilmesi gereken besinler neler? İşte merak edilen bu soruların yanıtlarını haberimizin detayında bulabilirsiniz...

14.04.2018-16:39 - (Son Güncelleme: 14.04.2018-16:41) Kilo Almanın Yolları

Kilo almanın yolları neler? Kilo almak için neler yapılır? nasıl kilo alınır? Sağlıklı bir kiloya ulaşmak için tüketilmesi gereken besinler neler? İşte merak edilen bu soruların yanıtlarını haberimizin detayında bulabilirsiniz...

Zayıflık, estetik görünüm açısından sorun teşkil ediyor gibi görünse de beraberinde sağlık sorunlarını da getirebilir.Aşırı zayıflık, kilo alamama gibi problemler, tıpkı kilo vermek isteyipte verememe gibi kişiyi üzen ve strese sokan bir problem. Ne kadar yemek yerse yesin kilo alamayan kişilere her ne kadar imrenilse de bu o kadar da iyi bir şey değil.

Kilo alamamak birçok sebepten kaynaklı olabilir. En başta tiroid bezlerindeki ve tiroid fonksiyon bazlarındaki bozukluklar olabilir. Bağırsaklarda emilimler olmuyorsa bu da bireylerin kilo alımına engel olabilir. Sık sık ishal ve kabız olmada bunun göstergesidir. Eğer böyle bir problem varsa bir doktora başvurmak gerekir. Kilo alamamanın başlıca sebeplerinden biri de düzensiz beslenmektir"

SIK VE DÜZENLİ BESLENİN

'Kilo alayım' diye de çok ambalajlı, aşırı şekerli, aşırı yağlı, çikolata, gofret, bisküvi ya da kızartma, kavurma gibi ürünleri de tüketmek doğru değil. Fakat bunların dışında yüksek kalorili doğal gıdalar olan kurubaklagiller, tahin, pekmez ve sütlü tatlılar tercih edilebilir. Bunlarla birlikte de karbonhidratlı yemekler olan pilav, makarna ve börek gibi gıdalarda kilo alımında etkili rol oynamaktadır" 

Kilo almak için sık ve düzenli beslenmenin gerektiğini değinerek, "Kilo almak isteyen kişilerin sık ve düzenli beslenmesi gereklidir. Kilo alamayan insanlar iştahsız oldukları için bir öğünde tüketebileceği ürün çok fazla olmuyor. Bu sebepten dolayı da sık aralıklarla ve düşük hacimli kalorisi fazla olan yiyecekleri tüketmeleri gerekmektedir.

KİLO ALMANIN YOLLARI

1. Sabahleyin mutlaka doyurucu bir kahvaltı yapın. Kahvaltıda ekmek ve hamur işi gıdaları azaltın ve peynir, yumurta, zeytin, yeşillik ve çerez tüketin.  

2. Kahvaltınız da çay içmek yerine süt ya da meyve suyu için. 

3. Kahvaltı ve öğle yemeği arasını çok uzun tutmayın. 

4. Öğlen vücudunuzu besleyecek ve güçlendirecek yiyecekleri tercih edin. Ekmek, makarna, pilav ve tatlıdan uzak durmaya çalışın. 

5. Vücudunuzu ideal ölçülere taşıması için onu dolgunlaştıracak, yağ ve kas dokularını oluşturacak gıdaları sabah ve öğlen yemelisiniz. Akşam yedikleriniz bu işlemde kullanılamaz. En geç güneş batana kadar bu gıdaları yemiş olmalısınız. 

6. Akşam üzeri güneş batmadan önce ya kahvaltılık ya da yemek olan bir öğün daha yeyin. 

7. Akşam yatmadan önce gündüz yediklerinizin sindirimi ve vücudunuzun yapılanması için mutlaka hareket
edin veya hafif bir egzersiz yapın. 

8. Gece erken uyuyup vücudunuzun yapılanması için gerekli olan hormon üretimine olanak sağlayın. 

9. Akşam güneş battıktan sonra meyve, çerez ya da salata türü yiyecekleri yemeyin.

10. Tatlı isteği azaldıysa, aralarda acıkmıyor ve kendinizi enerjik hissediyorsanız; mutlaka her çocuğun büyüdüğü gibi siz de kilo alarak ideal beden ölçülerine ulaşmaya başladınız demektir.

KİLO ALMAK İÇİN TÜKETİLMESİ GEREKEN BESİNLER

Kırmızı Et

Kilo almak istiyorsanız  iyi bir tercih olacaktır. Kırmızı et bir dizi protein ve demir içeriyor. Ancak gıda uzmanları, etin bütün kısımlarının eşit tutulmadığı konusunda uyarıyorlar. Kırmızı etin kendi yağı ile pişmesi önemlidir. Bu şekilde sağlıklı kalori alınmış olur. Kırmızı et kolestrolü yüksektir, bu nedenle çoğu gıda uzmanı bunu sağlıklı bir diyetin parçası olarak haftada birkaç kez tavsiye etmemektedir.

Gerçek Fıstık Ezmesi

Doğal fıstık ezmesi protein ve katı yağlarla doludur, bu da sağlıklı şekilde kilo almaya çalışan insanlar için mükemmel bir seçimdir. Bir çorba kaşığı yaklaşık 100 kalori içerir ve 4 gram protein içerir. Gerçek fıstık yağı, folat, magnezyum, E vitamini ve B3 vitamini bakımından da yüksektir.

Yağlı Süt

Yağsız süt D ve A vitamininden yoksun kalmıştır. Yağlı süt ise hem kalori bakımından hem de vitamin açısından çok daha zengindir.

Tropik Meyveler

Günde bir elma doktor tutar, ancak tropikal meyve kilo almanıza yardımcı olabilir. Mango, papaya, muz ve ananas gibi meyveler, gıda uzmanlarına göre şaşırtıcı seçeneklerdir. Bunlar doğal şekerlerle doludur ve size büyük enerji verebilirler.

Tahıllı Ekmek

Beslenme uzmanları, sağlıklı ekmek ürünlerinin tüketilmesinin kilo almaya başlamanın harika bir yol olduğunu söylüyorlar. Beyaz ekmek yerine bolca tahıl ve besin değeri olan ekmekleri tercih edin. Bunlar beyaz ekmekte eksik olan lif ve minerali içerir. Tahıllı ekmek daha uzun süreli enerji kaynağı olacaktır.

Bitkisel Yağlar

Yemek ve salatalarda doğal yağlar kullanın. Sızma zeytinyağı, hindistancevizi yağı ve fındık yağı lezzet ve kalp sağlıklı kalori ile doludur. Yüksek ısıda yanan zeytinyağı yerine hindistancevizi yağının kullanılması daha doğrudur.

Kuru yemişler

Yağ ve lif dolu olan kuru yemişler, kilo almak için harika bir atıştırmalıktır. Sadece birkaç avuç kuru yemiş yiyerek saatlerce dolaşabilirsiniz. Fındık, fıstık, ceviz, badem vb. kuru yemişleri kavrulmamış ve tuzlanmamış olarak tüketmeniz önemlidir.

Patates

İnsanların kilo vermeye çalışırken kestikleri ilk şeylerden biri karbonhidratlardır. Kilit besin değeri olan karbonhidratlar kilo almaya çalışırken aksine önemlidir. Patatesler mükemmel bir seçimdir çünkü yüksek miktarda protein ve C vitamini içerir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal