Kış Aylarında Kovid-19’dan Korunma Önerileri

Son dönemde tüm dünyada koronavirüs vakalarında artış yaşanıyor. Uzmanlar kış aylarında Kovid-19’a karşı alınabilecek basit fakat etkili bir önlemler bulunduğunu belirterek, kışın yapılması gerekenleri anlattı. Detaylar haberimizde…

27.10.2020-12:27 - (Son Güncelleme: 27.10.2020-13:31) Kış Aylarında Kovid-19’dan Korunma Önerileri

Hemen herkesin soğuk havalarda oda ısısını kaybetmekten korktuğunu kaydeden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Alihan Oral, ‘Pencerelerimizi açarak odalarımızı havalandırmayı çoğunlukla es geçiyoruz. Bu durum içeride bulunan hava kalitesini olumsuz etkilerken aynı zamanda virüslerin odanızda hapsolmasına neden olabiliyor. Son zamanlarda özellikle corona virüsü hastalarının daha çok aynı ortamda yaşayan veya çalışanların arasından çıkması da bu durunun önemini göstermektedir. Çalıştığınız ofiste ya da evinizde en az saatte bir kez odadaki hava sirkülasyonunu sağlamak, virüse yakalanma riskinizi azaltacaktır’ dedi.

‘FİZİKSEL AKTİVİTE DE BAĞIŞIKLIĞI KORUYOR’

Soğuk havanın kendini göstermeye başlamasıyla birlikte televizyon karşısında geçirilen sürenin arttığını vurgulayan Oral, ‘Battaniyemize sarılıp film izlemeyi hepimiz çok severiz. Fakat kışın fiziksel aktivitenin azalması, bağışıklık sistemini doğrudan, olumsuz etkileyen bir faktör. Bu nedenle açık havada yapılamıyorsa bile ev içerisinde basit egzersiz hareketleri ile fiziksel aktivite arttırılmalı ve bağışıklık sistemi güçlendirilmelidir’ dedi.

‘BOL BOL SIVI VE C VİTAMİNİ’

Abur cubur olarak tabir edilen sağlıksız gıdaların tüketilmesinin hem gereksiz kilo alımına hem de bağışıklığın zayıflamasına neden olduğunu hatırlatan Oral, ‘Bu aşamada hayvansal gıdaların tercih edilmemesi, kalorisi az fakat ihtiva ettiği protein ve vitamin açısından zengin ürünlerin vücuda alınması önerilmektedir. Bol bol sıvı alın ve bol C vitamini almaya çalışın. Bu, kış aylarında enfeksiyonlarla mücadelede yardımcınız olacaktır’ diye konuştu.

‘SOSYAL İZOLASYONU ARTTIRIN, MASKENİZİ ÇIKARMAYIN’

Koronavirüs salgını devam ederken vatandaşların tedbirleri gevşettiğine dikkati çeken İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Alihan Oral, konuşmasını şöyle tamamladı:

‘Sosyal faaliyetlere ara verilmeli ve maskeler kesinlikle çıkarılmamalıdır. Maskelerin çıkarılmaması diğer tüm önlemlerden çok daha büyük önem taşımaktadır. Maske ile aynı zamanda alacağınız virüs miktarını da azaltmış olacaksınız. Bu da aslında virüsü alsanız bile hastalığı kolay atlatabilmeniz anlamına gelmektedir. Kendinizi ve sevdiklerinizi korumak için bireysel tedbirlerinizi ihmal etmeyin.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal