Keten Tohumu ile Yapılabilecek Sağlıklı Tarifler

Keten tohumu faydalarıyla bilinen, içeriği oldukça zengin bitkidir. Keten tohumuyla yapılabilecek iki kolay tarif ile sağlıklı beslenmeniz mümkün. İşte keten tohumu ile yapılabilecek iki pratik tarif...

05.10.2020-11:19 - (Son Güncelleme: 05.10.2020-11:12) Keten Tohumu ile Yapılabilecek Sağlıklı Tarifler

Yaz aylarında çiçek açan keten tohumu, pek çok bölgede yetişir fakat özellikle ılıman iklim sever. Keten, Omega 3 asitleri bakımından oldukça zengindir. Kanser riskini önlemeye yardımcı olan keten tohumu, diyabeti ve kolesterolü kontrol altında tutar. Ayrıca sindirim için oldukça faydası olan keten tohumu, romatizma için de kullanılabilir ve kan basıncını düzenleyerek yüksek tansiyona engel olur. Mideye ulaştığında şişerek bağırsakları dolduran keten tohumu, hemoroiti hafifletmeye yardımcı olur. B12 vitamini sayesinde unutkanlığı önler, Alzheimer hastalığının engellemeye de yardımcı olur.

KETEN TOHUMLU SMOOTHIE 

Oldukça pratik ve sağlıklı bu tarif enerji artırıcı bir etkiye de sahiptir.

MALZEMELER

1,5 su bardağı laktozsuz süt

Yarım muz

1 yemek kaşığı yoğurt

1/4 çay kaşığı toz zencefil

1 çay kaşığı tarçın

1 yemek kaşığı keten tohumu

YAPILIŞI 

Muzun kabuğunu soyun ve sonra dilimleyin. Laktozsuz süt, yoğurt, muz dilimleri, keten tohumu, toz zencefil ve tarçını mutfak robotuna koyun. Tüm malzeme püre haline gelene kadar karıştırın. Taze olarak tüketin.

KETEN TOHUMLU SALATA

Bu salata, özellikle diyet yapanlar için iyi bir alternatiftir.

MALZEMELER

1 adet göbek salata

1 adet sarı biber

10 adet çeri domates

Sos için:

1 yemek kaşığı keten tohumu

1 tatlı kaşığı sirke

3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

1 adet limon

1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI 

Bir kapta keten tohumu, tuz, sirke, limon suyu ve zeytinyağını çırparak sosu hazırlayın. Göbek salata yapraklarını bol su içinde bekleterek yıkadıktan sonra doğrayarak salata kâsesine koyun. Biber ve çeri domatesleri ince ince doğrayın ve salataya ekleyin. Son olarak hazırladığınız sosu salataya ilave edin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal