19 Mayıs 2019
  • Istanbul 27.22°
  • Ankara 23.89°
  • Izmir 27.22°
İmsak 03:48
Güneş 05:36
Öğle 13:06
İkindi 17:02
Akşam 20:25
Yatsı 22:05
BIST86.796
Dolar6,0494
Euro6,7523
Altın248,55

Kestanenin Faydaları Nelerdir?

Kışın gelmesiyle birlikte kestane kokuları etrafınızı sarmaya başladı. Kestane kokusuna karşı durabilen insan çok azdır. Peki bu kestanenin cazibesine kapılıp çok yemenin zararı veya faydası nedir gibi sorular aklımıza takılmıyor değil. Biz Faydaları konusunda birkaç şey söyleyeceğiz.

Kestanenin Faydaları Nelerdir?

Çok aşırı yememeye ve iyi pişmemiş kestaneden uzak durmaya özen gösterin. Bunlar beraberinde sizi rahatsız edebilecek sorunları da getirebilir. Kestane direkt olarak köz üzerinde pişirilip yenebildiği gibi aynı zamanda yemeklerde de kullanılan bir meyvedir ve aynı zamanda fındık grubuna da girmektedir.

Çeşitli kestane türleri vardır. Bunlar; İspanyol kestanesi, Amerikan kestanesi, Çin kestanesi, Kore kestanesi ve Japon kestanesidir. Kestane içeriğinde bulunan lif mineral ve yağlar ile sağlığa oldukça faydalı bir besin türüdür.

Kestanenin Yararları Nelerdir

Kestane B vitamini içererek beyin fonksiyonlarını desteklediği gibi kan hücresi üretimine de destek olur ve ayrıca cilt sağlığına katkısı oldukça büyüktür.  İçeriğindeki bakır sayesinde kemiklerin daha güçlü olmasını sağlar ve bağışıklık sisteminin de güçlü bir yapıya sahip olmasına destek olur.

Kestane kan şekerini dengeleyerek diyabetik hastalara oldukça faydalı bir besindir. Kestane içeriğindeki manganez ile kalp sağlığına katkı sağladığı gibi kanser konusunda da oldukça faydalıdır. Yaşlanma geciktirici ve kanın pıhtılaşmasına yardımcı olan bir besin türüdür.

İnsan vücuduna gerekli olan enerjiyi sağlayan güçlü karbonhidratlara sahipti ve sinir sistemine de faydası oldukça fazladır, kestane yemek sinir sisteminizi güçlendirir. İçeriğinde glüten olmadığından çölyak hastalığına da faydası oldukça büyüktür.

Nasıl Tüketmeliyiz

Kestaneyi haşlayarak yediğiniz zaman faydalarını daha fazla görebilirisiniz, kavrulan kestanede besleyici özelliği ve vitaminleri azalmaya başlar. Özellikle ateşle ve kömürle temas etmesi halinde kansere olan faydası azaldığı gibi kanserojen maddelerde içerebilir. Haşlama yöntemi veya fırında pişirme ile daha fazla fayda sağlarsınız.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Sağlık Haberleri