Kerevizin Mucizevi Faydaları

Kış sofralarında yer alması gereken kereviz, en sevilmeyen yiyecekler listesinin başında gelir. Kereviz pek sevilmese de çok faydalı bir besindir. Peki kerevizin faydaları nedir?

28.12.2018-15:57 - (Son Güncelleme: 28.12.2018-15:41) Kerevizin Mucizevi Faydaları

Kış sofralarında yer alması gereken kereviz, en sevilmeyen yiyecekler listesinin başında gelir. Kereviz pek sevilmese de çok faydalı bir besindir. Peki kerevizin faydaları nelerdir? İşte kerevizin mucize niteliğindeki faydaları...

C vitamini deposudur

Duyduğunuzda çok şaşıracaksanız belki ama kereviz C vitamini ihtiyacımıızn yüzde 15'ini karşılayabilir. Bu nedenle uzmanlar kış aylarında haftada en az 1-2 kez tüketmenizi öneriyor.

Salgı bezlerini çalıştırır

Hormonların çalışmasını sağlayan iç salgı bezleri ve böbrek üstü bezlerini çalıştırır.

Yorgunluğu alır

İçeriğindeki vitamin ve bileşenler sayesinde sstrese bağlı yorgunluğa iyi gelir.

Kötü Kolesterolü dengeler

Kerviz içerdiği butylphthalide adındaki bileşen sayesinde kötü kolesterolü düşürür. Yapılan bir araştırmaya göre günde iki sap kereviz tüketmek, kötü kolesterolü ortalama 7 puan düşürebilir.

Kan dolaşımını düzenler

Kerevizin içerdiği ve fitalid olarak adlandırılan bileşen kan dolaşımının sağlıklı bir şekilde düzenlenmesine katkıda bulunur. Bunun yanında yüksek kan basıncını da düşürür.

Kanserli hücrelerin yayılmasını önler

Kerevizde bulunan luteolin bileşeninin, kanser hücrelerinin yayılmasını geciktirdiği ve meme kanserine yakalanma riskini azalttığı ortaya çıkmıştır.

Dolaşımsisteminin çalışmasına yardımcı olur

Kereviz içerdiği lifler sayesinde sindirim sisteminin çalışmasını sağlayarak kabızlığa neden olan bağırsaklarda hareketsizlik ve kurumayı giderir. Ayrıca bolsu içerdiğinden dolayı sindirimi kolaylaştırır.

Göz sağlığına faydası vardır

Kereviz göz sağlığına iyi gelen A vitamini açıısndan oldukça zengindir. Özellikle yaşa bağlı olarak gelişen görme sorunları ve gözlerdeki dejenerasyonu önler.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal