Kemiklerdeki Gizli Hastalık

Yaşadığımız hayatta hep daha sağlıklı ve uzun bir hayat yaşamayı isteriz. Bu isteğimiz beraberinde farklı hastalıklara neden olduğunu biliyor muydunuz? Uzun bir ömürde görülebilecek hastalıkların nedeni vücutta kaybedilen kalsiyumdan kaynaklıdır. Detaylar haberimizde...

17.06.2020-10:45 - (Son Güncelleme: 17.06.2020-10:56) Kemiklerdeki Gizli Hastalık

Yaşlılıkla birlikte kronik dejeneratif eklem hastalıkları ve iskelet sistemini ilgilendiren hastalıkların görülmesinde artış olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Sena İlin, bu hastalıklar içerisinde iskelet sistemini ilgilendiren ve sıklıkla karşılaşılan hastalığın osteoporoz olduğunu açıkladı.

OSTEOPOROZ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Elli yaşın üzerindeki kişiler arasında yapılan araştırmalar göstermektedir ki her üç kadının ve her sekiz erkeğin birinde osteoporoza bağlı kırık gelişmektedir. Bu hastalık gelişim sürecinde çoğu zaman belirti vermemektedir.

Hastalığın kırık oluşuncaya kadar kendini belli etmediğini söyleyen Uzm. Dr. Sena İlin hastalığın belirtileri ile ilgili açıklamalarına şöyle devam etti: "Yaygın kemik ağrıları ve kemiklerde hassasiyet, omurgada kırık, özellikle kemiğin içinin boşalmasına bağlı çökme kırıkları, şiddetli sırt ve bel ağrıları, kamburluk, öne eğik vücut şekli, vücut postüründe bozulma, boy kısalması, küçük bir travma ile el bileğinde, kalçada ve omurga gibi kemiklerde kırık ve hareketlerde kısıtlılık hastalığın belirtileri olarak sayılabilir." dedi.

OSTEOPOROZA KARŞI NELER YAPILABİLİR?

Tedavi edilebilen hastalık olan osteoporoz, özellikle otuzlu yaşlara kadar kalsiyum açısından beslenmenin bol olması önemlidir. Aynı zamana kemik yapısını güçlendirecek spor aktiviteler de düzenli olarak yapılmalıdır.

Düzenli beslenmenin bu hastalığı oldukça yararı vardır. Günlük beslenmenizde peynir, süt, portakal suyu tüketmeniz kalsiyum kalsiyum ihtiyacınızı karşılayacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal