Kemik Suyunun Çocuklar İçin Önemi

Kış aylarında havaların soğumasıyla birlikte üst solunum yolu hastalıkları arttı. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Alper Özkılıç, çocuklarda bağışıklığı güçlendirecek tavsiyelerde bulundu.

25.01.2019-13:58 - (Son Güncelleme: 28.02.2019-08:42) Kemik Suyunun Çocuklar İçin Önemi

Kış aylarında havaların soğumasıyla birlikte üst solunum yolu hastalıkları arttı. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Alper Özkılıç, çocuklarda bağışıklığı güçlendirecek tavsiyelerde bulundu. İşte detaylar...

VÜCUT DİRENCİNİ ARTIRIR

Türk toplumunda kemik suyu ile beslenme alışkanlığının çok yaygın olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Özkılıç, kemik suyunun çocuk sağlığına birçok faydası olduğunu ifade etti. Yrd. Doç. Dr. alper Özkılıç, özellikle kış aylarında çocukların enfeksiyon hastalıklarına karşı vücut dirençlerinin düştüğüne dikkati çekerek, "Kemik suyu çocukların hastalanmamaları ya da hastalanan çocukların, hastalıklarını daha çabuk atlatmaları adına yardımcıdır." dedi.

KEMİK SUYUNUN FAYDALARI

Kemik suyu içeriğindeki proteinler, amino asitler, kolajen tarzı lifler sayesinde çocuk gelişimi ve büyümesi üzerinde kaliteli bir etkiye sahip. Bu lifler ve amino asitler hızlı büyümeye de yardımcı oluyor ve çocukların kas iskelet sistemi üzerine olumlu etkileri var. Ayrıca bebekler sindirim açısından yeterli bir fonksiyona sahip değiller. Kemik suyunun beslenmeye eklenmesinin bu anlamda da avantajları vardır.

HIZLI BOY UZAMASINI SAĞLAR

Özkılıç sözlerine şöyle devam etti: "Kemik suyunun içeriğindeki kondroitin sülfat, glikozamin ve kolajen içeriği tamamen kıkırdak dokunun alt yapısını oluşturan proteinlerdir. Bu proteinleri bebeğe ya da çocuğa vermek ile kıkırdak gelişiminin bu öncül moleküllerini vermiş oluyoruz. Böylece hızlı boy uzaması ve kas kemik gelişimini güçlendirmek adına vücuda destek yapmış oluyoruz."

DİKKAT!

Kemik suyunun bebeklere 6 aydan önce verilmemesi gerektiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Alper Özkılıç, "6 aydan önce kemik suyunu da eti de önermiyoruz" dedi.

 

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal