Kemik Hastalığı Olan Kireçlenmeye Karşı Doğal Yöntemler

Yaş ilerledikçe vücutta çeşitli rahatsızlıklar görülmeye başlar. Bu rahatsızlıklarında başında ise kireçlenme gelir. Özellikle boyun, bel ve eklem bölgelerinde görülen kireçlenme, kişinin yaşamını olumsuz etkiler. Peki, vücutta biriken kireci atma yolları nelerdir? Detaylar haberimizde…

29.07.2020-09:03 - (Son Güncelleme: 29.07.2020-10:08) Kemik Hastalığı Olan Kireçlenmeye Karşı Doğal Yöntemler

Dejeneratif artrit ve osteoartrit olarak bilinen kireçlenme, vücutta bulunan kıkırdakların aşınması sonucu bozularak ağrıya neden olur ve eklemlerde şişmeye yol açar. Vücutta biriken kireçlenmeden kurtulmak için öncelikle doktor tavsiyelerine uymanız gerekir. Bunun yanı sıra bitkisel yöntemlere de başvurabilirsiniz. Özellikle ayakta ve el parmaklarında görülen kireçlenme için uygulayabileceğiniz doğal yöntemleri sizin için bir araya getirdik.

KİREÇLENMEYİ ÖNLEYEN DOĞAL YÖNTEMLER

Kireçlenme olarak bilinen kemik hastalığı birçok kişinin yaşamını olumsuz etkiliyor. Ancak bitkisel yöntemler kireçlenmenin neden olduğu şişlik ve ağrının giderilmesinin yanı sıra tedavi edilmesini de sağlar. Peki, kireçlenme nasıl önlenir? İşte kireçlenmeyi önleyen doğal yöntemler…

OKALİPTÜS

Okaliptüs bitkisinin özünden ve yapraklarından elde edilen yağı kireçlenme olan bölgelerinize uyguladığınızda oldukça fayda sağlayacaktır. Özellikle kireçlenmeden dolayı oluşan şişliğe bu yağ ile masaj yaparak şişliğin inmesini sağlayabilirsiniz.

ALOE VERA

Aloe vera cilt bakımından sağlık sorunlarına kadar birçok alanda tercih edilen şifalı bir bitkidir. Vücudunuzdaki kireçlenen bölgelere aloe vera yağı ile masaj yaparsanız, kireçlenmenin neden olduğu ağrıların azaltılmasını sağlayabilirsiniz. Eklem ağrısı şikayeti olan birçok kişi aloe vera yağı ile masaj yaptıklarında bu ağrıların geçtiğini belirtiyor.

YEŞİL ÇAY

Vücudun sağlık sistemini etkileyen yeşil çay, birçok konuda vücudun dengesini sağlamasına yardımcı oluyor. Kireçten kurtulmak içinde tüketebileceğiniz yeşil çay, bundan kaynaklı ağrıların ve şişliklerinde giderilmesini sağlıyor.

LİMON SUYU

Vücutta eklemlerin yanı sıra organlarda da kireçlenme görülüyor. Özellikle mide ve bağırsaklarda görülen kireçlenmeye karşı limon suyu birebir. Her gün düzenli olarak bir barsak su ile karıştıracağınız limon suyu, vücuttaki kirecin dışarı atılmasında iyi bir yöntemdir. Limon suyunu alternatif olarak greyfurt suyu da içilebilir.

ZENCEFİL

Zencefil, hemen her hastalığın joker elemanıdır. Birçok hastalığın tedavisinde tüketilmesi önerilen zencefil, kireçlenme tedavisinde de kullanılıyor. Bir bardak suyun içerisine ekleyeceğiniz zencefili tükettiğinizde kireçlenmenin neden olduğu şişlikler giderilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal