Kefir kökeni Kuzey Kafkasya’ya dayanan bir süt ürünüdür. Keçi veya inek sütünden özel bir maya mantarı ile meydana gelen ekşimsi ayrana benzeyen bir içecektir. Kefir, Kafkas Türklerinin ve Rusların uzun senelerdir içtiği bir üründür. Pek fazla hastalığın tedavisi için başvurulan kefir içerisinde yüksek derecede B12 vitamini, kalsiyum, magnezyum, K2 vitamini, biotin, folik asit, enzimler ve probiyotik bulundurur. Doğru kullanım ile cilde, saçlara ve diyet konusunda çok fayda verdiği ortaya çıkmıştır.

İşte kefirin vücudumuz için saymakla bitiremeyeceğimiz başlıca faydaları;

Kefir bağışıklık sistemini güçlendirir.
Böbrek taşı rahatsızlıklarını giderir.
Kolesterolü düşürür.
Vücudu ağır metal, tuz ve alkolik maddelerden temizler.
Kanser hücrelerinin büyümesini engeller.
Bağırsakları temizler.
Ülser rahatsızlığına iyi gelir.
Sindirimi kolaylaştırır.
Sedef ve Egzama tedavilerinde kullanılır.
Vücut fonksiyonlarını düzene sokar.
Gastrit tedavisinde kullanılır.
Patojen mikro organizmalara karşı savaşır.
Mantara iyi gelir.
Yüksek tansiyonu düşürmede etkilidir.
Kan damarlarını temizler