Kefir, ayrana benzer ve yararlı bakteri kültürleri içerir. Maya, bakteri gibi probiyotik yapılar nedeniyle yoğurda benzetilirken; ekşi ve ferahlık verici bir içecek olmasıyla ayrana benzer. Düzenli kullanımda sağlığa çok faydalı bir içecektir.

KEFİR FAYDALARI NELERDİR? KEFİR NE İŞE YARAR?

Diş oluşumu ve gelişiminde çok etkilidir. Dokuların sağlıklı işlemesi ve kasların gelişmesi için etkilidir.

Bağışıklık sistemini güçlendirir, vücudu enfeksiyonlara karşı korur.

Diş çürüklerin oluşumunu engeller.

Kansızlık üzerinde çok etkilidir. 

Görme yetisinin iyileşmesine yardımcı olur.

Ergenlik döneminde hormon dengesini sağlar, boyun uzamasına etki eder.

KEFİR NASIL KULLANILIR?

Gün içerisinde en az bir bardak kefir tüketilmelidir. İçilecek miktar kullanacak kişinin yaşına, kilosuna ve boyuna göre değişiklik gösterir.

Kilo sorunu yaşayan kişiler, kefiri yağsız olarak mayalayarak kullanabilir. Tedavi amaçlı tüketilecek ise; günde bir bardaktan fazla içilmemelidir.

KEFİR MAYASI NEDİR?

Sütün mayalanması yapılır ve kıvamı boza gibi yoğun olur, tadı ise ayrana benzer. Kefir mayalanma işlemi sırasında, köpürme özelliği olan bir üründür.

KEFİR ZAYIFLATIR MI?

Kefir, zayıflama içinde ideal bir besindir. İçeriğinde bol miktarda mineral, kalsiyum ve magnezyumun bulunduğu için sinir sistemi üzerinde rahatlatıcı etkisi vardır.

Kefirdeki vitaminler vücuttaki toksinleri atmak içinde kefirin son derece yararlı olduğu bilinmektedir.

Pahalı olmayan ve evde kolayca yapılabilen bir besindir.

Son Dakika Magazin Haberleri için aşağı doğru kaydırın.