Kayısıdaki Büyük Sır Ortaya Çıktı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi tarafından acı kayısı çekirdeği üzerinde yapılan bilimsel çalışmaların bir ürünü olan 'Kayısır' adlı ‘Prebiyotik Kayısı Ekstresi’, başta kanser olmak üzere bazı hastalıklar için umut olacak. İşte detaylar…

Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut'un girişimleri ile 'Prebiyotik Kayısı Ekstresi Tesisi' kurularak 'Kayısır' adı ile gıda takviyesinin üretimine başlandı. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından da patent verilen 'Kayısır' adlı acı kayısı çekirdeğinden yapılan Prebiyotik Kayısı Ekstresi kısa süre sonra piyasaya sürülecek.

ACI KAYISI ÇEKİRDEĞİNDEN ELDE EDİLEN MUCİZE

Acı kayısı çekirdeğindeki siyanür maddesini mikroenkapsülasyon işlemi ile tamamen siyanürsüzleştirerek içerisindeki aktif antioksidanlar denilen sağlığa faydalı kısmını elde ediliyor. Bu besin stresi önlemeye, kanseri oluşumu riskini azaltmaya ve var olan kanserin ileri süreçteki tedavisinde de gıda takviyesi olarak kullanılabilecek. Ayrıca ilerleyen zamanlarda acı kayısı çekirdeğinden yaşlandırmayı geciktirici cilt bakım ürünlerinin yapılacağı ve yanı sıra ağrı kesici özelliğine sahip masaj ürünlerinin de çıkarılacağı söyleniyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın. 

Yorum Yaz

Diğer Sağlık Haberleri