Kayısı Yağı Faydaları Nelerdir?

Kayısı yağı içerdiği vitamin ve mineraller ile vücut sağlığına fayda sağlamaktadır. Bu şifaları bol ve saymakla bitmeyen meyvenin yağı da kendisi gibi oldukça şifalıdır. Detaylar haberimizde...

08.05.2018-14:14 - (Son Güncelleme: 25.12.2021-18:17)

Kayısı yağı içerdiği vitamin ve mineraller ile vücut sağlığına fayda sağlamaktadır. Bu şifaları bol ve saymakla bitmeyen meyvenin yağı da kendisi gibi oldukça şifalıdır. Kayısı yağı, hafif sarı ve kristalimsi özelliktedir. 

HASTALIKLARA KARŞI ŞİFA KAYNAĞI!

- Kayısı yağı, sindirim sistemini düzenleyerek sindirime yardımcı olur. Kayısı yağı yüksek lif içeriği nedeniyle kabızlığa karşı kullanılabilir.

- Kayısı yağı anemi hastalığı için de oldukça faydalıdır. Kayısı yağı ile kansızlığı önleyebilirsiniz.

- Anti astimatik özelliği bulunan kayısı yağı astım hastalığına da yarar sağlar. 

- Kayısı yağı, oleik ve linoleik asitler bakımından zengindir. 

- Kayısı yağı, karoten, A, B1, B2, B3 ve C vitaminleri açısından da zengindir. 

- Kayısı yağında potasyum, demir, magnezyum ve sodyum da bulunmaktadır. 

- Kayısı yağı son derece besleyici olan bir yağdır.

CİLDİ YENİLEYEN DOĞAL MUCİZE


- Kayısı yağı yalnızca parlaklık ve pürüzsüzlük sağlamaz, tüm bunların yanında egzama, sedef, kaşıntı gibi cilt hastalıklarının tedavisinde de yardımcı olur. 

- Kayısı yağı cildi nemlendirir ve yumuşaklık kazandırır. 

- Kayısı yağı cildin genç görünmesine fayda sağlayarak kırışıkları da önler.

KAYISI YAĞININ KOZMETİKTE KULLANIMI

- Tırnaklarınızın bakımsız olmasından ve kötü görünmesinden sıkıldıysanız kayısı yağı bu konuda doğal bir çözümdür.    

- Kayısı yağı kirpik bakımında da kullanılmaktadır. 

- Kayısı yağı ayak bakımında da kullanılmaktadır. Bakımlı ayaklar için kayısı yağı mucizevi bir yağdır. Özellikle yazın sıcak havalarda terleyen, ayak derisinde kabarcıklar oluşan kişiler kayısı yağı ile ayak bakım yapabilirler.

- Cilt bakımına katkısı olan kayısı yağı ile pürüzsüz, güzel bir cilde kavuşabilirsiniz. Bu şifalı yağ cilde uygulandığında ciltteki dokular tarafından hızlıca emilir. 

SAÇLARIN PARLAKLIK SIRRI: KAYISI YAĞI


Kayısı yağı içerdiği bileşenler ile saç bakımında da oldukça kullanılan bir yağdır. Kayısı yağı saçlara parlaklık katarak canlı bir görünüm kazandırır. Yıpranış ve mat görünen saçlara sahipseniz kayısı yağı ile saçlarınızı bu doğal mucize ile onarabilirsiniz.

Kayısı yağını hafif bir sıcaklığa getirerek saç diplerinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Sıcaklık ve masaj kan dolaşımını artırır ve saç derisine derinlemesine etki sağlar. Kayısı yağını saç dibinize uygulayarak sonrasında uçlara doğru yedirin ve bu şekilde kayısı yağını yarım saat saçınızda bekletin ardından durulayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal