Kaygı Bozukluğunun Artmasına Neden Oluyor

Meyve ve sebzenin az tüketilmesi vitamin ve mineral eksikliğinin yanı sıra kaygı bozukluğuna da neden oluyor. Uzmanlar, yağ oranı yüksek olan kişilerde daha fazla inflamasyon görüldüğünü ve bunun da kaygı bozukluğuna yol açtığını belirtiyor.

06.08.2020-12:13 - (Son Güncelleme: 06.08.2020-12:09) Kaygı Bozukluğunun Artmasına Neden Oluyor

Kanada'da yapılan bir araştırmada, yaşları 45 ila 85 arasında olan yaklaşık 27 bin kişinin sağlık verileri ve beslenme alışkanlıkları incelendi.

MEYVE VE SEBZE ÜÇ PORSİYONDAN AZ TÜKETİYORSANIZ DİKKAT

Araştırma sorumlusu Karen Davison, yürüttükleri araştırmada, günlük üç porsiyondan az meyve ve sebze tüketen kişilerde, tüketenlere oranla yüzde 24 daha fazla anksiyete bozukluğu görüldüğünü belirtti.

Araştırma ekibinde yer alan Jose Mora-Almanza'da, vücuttaki yağ oranı yüzde 36'nın üstünde olan kişilerde kaygı bozukluğu görülme olasılığının da yüzde 70'lere kadar çıkabileceğini söyledi.

Yağ oranı yüksek olan kişilerde daha fazla inflamasyon görülebileceğini belirten Davison, bu durumun kaygı bozukluğuyla ilişkilendirildiğini bildirdi.

KAYGI BOZUKLUĞU (ANKSİYETE) BELİRTİLERİ NELERDİR?

Kendinizi önemli bir olay öncesinde şiddetli bir korku ve panik içerisinde hissediyorsanız kaygı bozukluğunuz olabilir. Beklenen önemli olay gerçekleştikten sonra korku ve panikte sona erer. Ancak bu durum kişinin yaşamının olumsuz etkilenmesine neden olur. İşte anksiyete belirtileri...

  • Kendini sinirli ve huzursuz hissetme
  • Kalp atışlarında ve nefes alıp vermede hızlanma
  • Terleme
  • Ellerde titreme
  • Odaklanmakta güçlük çekme
  • Mide de rahatsızlıklar

ANKSİYETE (KAYGI BOZUKLUĞU) NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Anksiyete tedavisinde en sık tercih edilen yöntem antidepresan kullanımı ve psikoterapi uygulamalarıdır.

Psikoterapi uygulamaları arasında ise en sık konuşma terapisi ve bilişsel davranışçı terapi uygulanır. Bilişsel davranış terapi yönteminde, kişilerde kaygı bozukluğuna neden olan düşünce kalıpları yapılandırılarak yeni davranışlar kazanması sağlanır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal