Kavun Tüketmenin Faydaları Nelerdir?

Kavun, hem lezzeti ve hem de güzel kokusu sayesinde yaz aylarında en çok tercih edilen meyvelerden biridir. Bu özellikleri kavunu yaz sofralarının vazgeçilmezlerinden biri yapıyor. Peki kavunun insan vücudunuza olan faydalarını biliyor musunuz? İşte detaylar...

10.07.2020-15:37 - (Son Güncelleme: 10.07.2020-15:46) Kavun Tüketmenin Faydaları Nelerdir?

Kavun düşük kalorili ve oldukça lifli bir besindir. Bir porsiyon kavunda 1,5 gram lif bulunmaktadır. Lif içeriği yüksek olan bu meyve bağırsakların çalışmasına yardımcı olmaktadır.

KAVUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Kavunun içerisinde A vitaminine dönüştürülebilecek beta vitaminden oldukça fazla vardır. Bu da göz sağlığına faydalıdır. Yapılan araştırmalara göre beta karotenin katarakt oluşumunu engelleyebildiği görülmüştür. Ayrıca kavundaki beta karoten kuvvetli bağışıklık ve genel sağlık bakımından yararlıdır. Folat deposu olarak bilinen kavun, hamile kalmak isteyenler ve hamilelik sürecini sağlıklı geçirmek isteyenler için tüketilmesi tavsiye edilir.

Her besinin fazla tüketilmesi zararlı olduğu gibi kavunun da fazla tüketilmesi zararlıdır. Kavunu günde bir porsiyon yani 150 gram olacak şekilde tüketmek gerekir. Kavun özellikle spor yapanların, egzersiz öncesinde gönül rahatlığıyla yiyebileceği bir meyvedir. Spor yaparken sadece proteinden zengin, karbonhidrattan fakir beslenmek gerektiği gibi yanlış bir algı oluşmuştur. Bu algıdan dolayı spor yapanlar vitamin ve mineral açısından eksik beslenmektedirler. Halbuki kavundaki karbonhidrat sağlıklı bir karbonhidrattır ve bu nedenle de kavun spor yapanların yemesi gereken bir besindir.

KAVUNLU İÇECEK TARİFİ

Kavunla birlikte hazırlayabileceğiniz içecekler hem ferahlatıcı hem de iyi bir öğün olabilir. Evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz kavunlu içecekler oldukça lezzetli olacaktır.

MALZEMELER

  • 200 gram siyah üzüm
  • 3 dilim muz
  • 1 porsiyon kavun
  • 1 yemek kaşığı vanilyalı dondurma
  • 1 çay bardağı süt

YAPILIŞI

Tüm malzemeleri blendera alarak pürüzsüz olana kadar geçirin. Ardından afiyet ile tüketebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal