Kaşıntıya Ne İyi Gelir?

Kaşıntıya ne iyi gelir?, Kaşıntıya ne iyi gelir doğal yöntemler nelerdir?, Kaşıntıya ne iyi gelir Prof. Dr. Saraçoğlu yöntemleri? haberimizde...

02.05.2018-17:27 - (Son Güncelleme: 02.05.2018-17:45) Kaşıntıya Ne İyi Gelir?

KAŞINTIYA NE İYİ GELİR

Vücudumuzun çeşitli yerlerinde görülen, zaman zaman insanı tatlı uykusundan uyandıran, nedeninin bir türlü anlayamadığımız kaşıntı günlük hayatımızı olumsuz etkileyebilir.

Alerjik reaksiyonlardan veya çeşitli enfeksiyonlardan dolayı Ciltte kabartı ya da kızarıklık şeklinde görülebilir.

Aynı zamanda sebebini anlayamadığımız kaşıntılar bir çok sinsi hastaliğin belirtisi olabilir.

KAŞINTIYA NE İYİ GELİR DOĞAL YÖNTEMLER NELERDİR?

Tıbbi yöntemlerin dışında doğal yöntemler kullanarakta dayanılmaz kaşıntı nöbetlerini atlatabilirsiniz.

* İlk olarak Bir kahve fincanı vazelin ile bir çorba kaşığı ıtırçiçeğini merhem haline gelinceye kadar karıştırılıp kaşıntılı bölgeye iyice yedirilir.

* İnce ince kıyılmış 100 gram kadar taze ce­viz yaprağı 1 litre suda katılır. kaynatılmasının ardından süzülerek söz konusu kaşıntılı bölge günde iki kez, sabah ve akşam yirmi dakika boyun­ca yıkanır. Bu işlem iyileşinceye kadar devam ettirilir.

* Bir litre suyun içine ince kıyılmış 100 gram kadar çam yaprağı katılıp ardından süzülerek kaşıntılı bölgeye sürülür.

* Bir litre suyun içine ince kıyılmış 100 gram kadar taze defne yaprağı ve havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çorba kaşığı defne tohumu katılır ardından süzülerek söz konusu kaşıntılı bölgeye yedirilir.

KAŞINTIYA NE İYİ GELİR SARAÇOĞLU YÖNTEMİ

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu vücutta kaşıntılar oluşmaya başladığı zaman özellikle siyah üzüm çekirdeği ya da süpürge tohumu tavsiye ediyor. Saraçoğlu kaşıntı sorununu çözmek için en etkili tarifleri katıldığı Televizyon programlarında anlatıyor.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu Bitkisel Yöntemleri:

SİYAH ÜZÜM

Siyah üzün çekirdeği bir tatlı kaşığı kadarını, havanda dövülerek birkaç yudum su ile içiyoruz. Bu yöntem alerjilere karşı, vücudun direnç kazanmasını sağlıyor.

SÜPÜRGE TOHUMU

Genellikle sebebi bilinmeyen ve stres sonucu oluşan kaşıntılar için önerilerde bulunan Prof. Dr. İbrahim Saraçıoğlu, 1 tatlı kaşığı süpürge tohumunu yine havanda ezerek birkaç yudum su ile tüketilmesini öneriyor.

Üzüm çekirdeği ya da süpürge tohumu havanda dövüldükten sonra yoğurt ile karıştırılarak da günde en az iki kere bu şekilde tüketilmesi gerektiğini dile getiriyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal