Kas Erimesi Belirtileri Nelerdir? Bir Nesneyi Tutarken Zorlanıyorsanız Dikkat!!

Kas erimesi nedir? Kas erimesine neden olan faktörler nelerdir? Kas erimesinin belirtileri nelerdir? Hangi yaş aralığındakiler kas erimesi tehlikesi altındadır. Kas erimesine dair merak edilenleri sizler için derledik.

26.03.2019-09:29 - (Son Güncelleme: 26.03.2019-09:19) Kas Erimesi Belirtileri Nelerdir? Bir Nesneyi Tutarken Zorlanıyorsanız Dikkat!!

Kasların zamanla deforme olmasıyla zaman içinde erimesine sebep olan kas erimesinin belirtileri nelerdir? Nasıl bir tedavi yöntemi kullanılır? Ciddi bir sağlık sorunu olan kas erimesine dair tüm merak edilenleri sizleri için araşıtırdık. 

SAĞLIKLI BESLENMEME KAS ERİMESİNE NEDEN OLUYOR 

Vücuttaki protein ve ve kalsium oranının düşmesi ya da B12 vitamini eksikliği kasların ilerleyen zamanlarda deforme olmasına neden olmaktadır. Sağlıklı beslenmeme de kas erimesine neden olmaktadır. Kas erimesi nadiren de olsa aile öyküsünde varsa genetiksel olarak çocuğa geçme ihtimali yüksektir. 

PEK ÇOK BELİRTİSİ BULUNMAKTADIR 

Kas erimesinin pek çok belirtisi bulunmaktadır. Bunlar; Yürüme esnasında bacakların kitlenmesibir nesneyi alırken tutmada zorlanma, istemsiz hareketler, kol ve bacaklarda uyuşma, otururken kalça kemiğinin ağrıması, hareket esnasında kemiklerden ses gelmesi, sürekli yorgun ve uykulu hissetme kas erimesinin belirtilerinin başında gelir. 

KAS ERİMESİNDEN KORUNMAK İÇİN... 

Kas erimesinden korunmak istiyorsanız vücudunuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri eksik etmeyin. Bunun yanı sıra bol bol egzersiz yapın ve bol bol süt ya da su tüketin. 

AĞIRLIK KALDIRIRKEN BİRDEN YÜKLENMEYİN! 

Ağırlık egzersizleri yaparen birden ağırlık kaldırmaktan çekinin.  Kasların ağırlığını ölçerek sağlık testlerini ihmal etmemeye özen gösterin.

NASIL TEDAVİ EDİLİR? 

Kas erimesine neyin neden olduğu muhakak bulunmalıdır. Uzmanlar buna göre bir tedavi yöntemi uygulamaktadır. Eğer durum sinirselse bu ilaçlarla tedavi edilebilir. Ya da vitamin eksikliğinden kaynaklı bir durumsa ek tedavi yapılabilir. Uzmanlar kas erimesini tedavi etmek için fizik tedaviyi de önermektedir.  Fizik tedavi kasların güçlenmesini sağlar. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal