Kas Ağrısı Neden Olur, Kas Ağrısı Nasıl Geçer?

Vücudun hareketi sağlayan en temel yapı kas sisteminde bazı durumlardan kaynaklı deformeler ve şiddetli ağrılar meydana gelebilir. Peki kas ağrısı neden olur? Kas ağrısı nasıl geçer? Kas ağrısı belirtileri neler? İşte merak edilenler…

20.11.2019-11:35 - (Son Güncelleme: 16.08.2021-11:18)

Son dönemlerin en çok aratılan sorularından kas ağrısı neden olur? Kas ağrısı nasıl geçer? Kas ağrısı belirtileri neler? Kas ağrısı nedir? Kas ağrısı tedavisi nasıl olur? Gibi soruların detaylarını haberimizde bir araya getirdik. İşte kas ağrısına dair tüm merak edilenler…

Kas ağrısı her yaş grubundan insanda görülebilmektedir. Oldukça sık karşılaşılan kas ağrısı şikayetleri genellikle çok ciddi sağlık sorunu teşkil etmez ancak bazı belirtiler ile birleşen ağrılar önemli bir hastalığın habercisi olabilir. Peki kas ağrısı nedir? Gelin beraber bakalım.

KAS AĞRISI NEDİR?

Kas ağrısı olarak adlandırdığımız durum, zorlama ve çok kullanma sonucu meydana gelen eklemle birleşen ağrılardır. Ayrıca, yanlış duruş, hareketsizlik, ters hareke, duruş bozukluğu gibi birçok etkende kas ağrısı nedeni olabilir. Aynı zamanda bazı kas ağrılarının nedeni hastalıklar olabilir. Nu hastalıklar, ateşli romatizma, kızamık, grip, nezle, sıtma gibi rahatsızlıklardır. Bu hastalıklarda halsizlik ve kas ağrısı gibi durumlar oluşabilir.

KAS AĞRISI NEDEN OLUR?

Kas ağrısı dediğimiz durum aslında romatizma dokusudur ve kasların zorlanması durumunda dokuların zedelenmesi ile ortaya çıkmaktadır. Kas ağrılarının görüldüğü başka hastalıklardan da kaynaklanabilmektedir. Bunlar, miyofasial ağrı sendromu, miyopatiler, polimyaljiaromatika, D vitamini, demir eksikliği ve tiroid gibi hastalıklardır. 

KAS AĞRISI BELİRTİLERİ NELERDİR?

Oldukça sık karşılaşılan kas ağrıları sancılı bir süreçtir. Bizde sizler için kas ağrısı belirtilerini aşağıda sıraladık; 

- Kaslarda güçsüzlüğün ve verimsizliğin oluşması,

- Ağrı olan kasın ideal durumda kullanılmaması,

- Koşmada ve yürümede zorlanmalar,

- Otururken ayağa kalkmak istendiği zaman oluşan güçlük,

- Uzun bir süre oturulduğu zaman boyun kısmında ortaya çıkan gerginlik,

- Başta dönme,

- Nefes almakta zorluk gibi sıralanabilir.

Kas ağrıları genel olarak spor sonrası meydana gelmektedir. Bunun nedeni sporun kontrolsüz ve hızlı yapılmasıdır. Kramp girme gibi durumlarda kas ağrılarına neden olan başka bir etkendir. Kas ağrısı, magnezyum eksikliğinde ortaya çıkar. Geçmeyen kas ağrıları, sık bir şekilde ortaya çıkan kas sancıları bulunuyorsa magnezyum içeren besinler tüketilmelidir.

kas ağrısı nasıl geçer?

KAS AĞRISI TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

Sık şikayet edilen kas ağrısı durumunda en önemli husus, dengele beslenmek ve düzenli harekettir. Protein bazlı beslenme düzeni uygulandığı ve vücut gerekli dinlemeye ulaştırıldığı zaman, kas ağrıları yaklaşık bir haftalık bir süreçte azalma gösterir. Fakat geçmeyen kas ağrıları bulunuyorsa, bu vaziyette kas ağrısı kremleri kullanılarak, hekime başvurmak gerekir. Kas ağrısı adına kas gevşetici haplar da bulunur. Bunlarla etkili ve hızlı sonuçlar alınabilir.

Eğer kas ağrılarınız hafif dozdaysa, il olarak kas kütlesi serbest bırakılır ve masajla yumuşatılır. Güzel bir masaj sonrası kaslar kendiliğinden gevşer. Ayrıca kas ağrılarınız için yaralanabileceğiniz bazı doğal besinler mevcut. Bunlar;

-Zerdeçal

-Kuşburnu

-Anason çayı

-Hardal yağı

-Çörek otu gibi mucize besinlerdir. 

Doğal yağlar ise ; kas gevşetici krem etkisini gösterir. Peynir, yumurta, tavuk eti, yoğurt, süt gibi gıdalar, uzun zamanlı kas ağrılarının tedavisinde etkilidir. Bu gıdaların da tüketilmesi, kas ağrılarını dindirmeye yardımcı olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal