Karnınız Açken Asla Yapmamanız Gereken Şeyler

Sabah güne nasıl başlarsanız bütün gününüz aynı enerji ile devam eder. Bazen istenmeyen fiziksel ve duygusal şeylere yol açabilecek alışkanlıklarımız bütün bir günümüzü olumsuz etkiler. İşte sabahları aç karnına yapmamanız gereken şeyler.

13.09.2019-10:50 - (Son Güncelleme: 13.09.2019-10:36)

Hergün yaptığımız ancak aç karnına yapmanın pek iyi sonuçlar vermeyeceği alışkanlıklar hayatımızı olumsuz etkiler. Peki bunlar nelerdir gelin birlikte bakalım.

KAHVE İÇMEK

Çok sayıda besin ve yarar içeren enerji veren bir içecek olduğu bilinse de, açken kahve içmek zararlı bir alışkanlıktır. Kahve kafeini alınmış olsa da, midede asit üretimini arttırır ve yanmaya ve geri akışa sebep olabilir. Çay içmek kahveden daha iyi bir tercihtir.

NARENCİYE SUYU

Narenciye meyve suları bol oranda vitamin, mineral ve vücudumuz için yararlı besinler içerir. Fakat bunları açken tüketmemelisiniz, çünkü gastrit ya da sindirim komplikasyonlarında mide mukozasını tahriş edebilen besinlerdir. 

ANTİ- ENFLAMATUAR İLAÇLAR

Aç karnına aspirin, asetaminofen ve genel olarak steroid olmayan antienflamatuar ilaçlar gibi ilaçlar içmemelisiniz. Bunu yapmak ciddi sindirim komplikasyonlarına sebep olabilir. İçerdikleri bileşikler, mide zarında dengesizliğe sebep olabilir ve ciddi olarak mide kanamasına neden olabilir.

YOĞUN EGZERSİZLER

Boş bir mideyle egzersiz yapmanın daha çok kalori yaktığına inanmak doğru değildir. Aksine, kas kütlesini azaltabilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal