Karın Guruldaması Nasıl Geçer?

Vücudunuzun sindirim sistemi bölgesinden sesler gelebilir ve siz bu sesleri karın guruldaması zannedebilirsiniz. Bu yazımızda sizlere yaşayanın ağzından karın guruldamasına çözüm olarak gördüğümüz yöntemlerden bahsedeceğiz. Karın guruldamasına ne iyi gelir? İşte tüm merak edilenler...

03.05.2018-14:43 - (Son Güncelleme: 08.05.2021-16:30) Karın Guruldaması Nasıl Geçer?

Vücudunuzun sindirim sistemi bölgesinden sesler gelebilir ve siz bu sesleri karın guruldaması zannedebilirsiniz. Bu yazımızda sizlere yaşayanın ağzından karın guruldamasına çözüm olarak gördüğümüz yöntemlerden bahsedeceğiz. Karın guruldamasına ne iyi gelir? İşte tüm merak edilenler...

Karın guruldaması, gün içerisinde yemek yerken, su içerken, sigara içerken, sakız çiğnerken, konuşurken ve hatta nefes alırken içimize çektiğimiz hava, midemizin altı ve karnımızın üstü diye adlandırabileceğim bölge de birikmesinden kaynaklanıyor.

KARIN GURULDAMASINA NE İYİ GELİR?

Her sabah ya da yatmadan önce bir bardak yeşil çay midenizi rahatlatır ve metabolizmanızı hızlandırır. Gününüzün rahat geçmesini sağlar. Yeşil çayı marketlerde bulabilirsiniz. Kutularca sallama çay olarak satılmakta.

Karın guruldamasına tarçın çok iyi gelir. Tarçın kan şekerinizi dengeler. Ayrıca rahatlatıcı bir kokusu vardır. Bu koku ile sizi psikolojik olarak rahatlatacaktır. Tarçın mide dostudur. Fakat fazla tüketmemeliyiz. Bilirsiniz, her şeyin fazlası zarar.

Karın guruldamasına limonlu su çok iyi gelir. Limon metabolizmanızı hızlandırır. Cildinize güzellik katar. Bunun yanı sıra makul miktarda limon midenizi de rahatlatır ve sindirime yardımcı olur. Asit özelliği sayesinde zayıflamanıza da katkı da bulunur.

Karın guruldamasına meditasyon çok iyi gelir. Meditasyon insan bedeninin manevi olarak rahatlamasını sağlar. Çoğu mide guruldaması vakalarında sorun aslında psikolojiktir. Bunu meditasyonla aşabilirsiniz. Unutmayın mideniz sizin dostunuz ve bu illeti herkes çekiyor.

KARIN GURULDAMASI NASIL GEÇER?

Karın guruldamasının geçmesi için yağsız gıdalar tüketmelisiniz. Abur cuburdan uzak durmalısınız. Yağlı gıdalar vücut için Truva atıdır. Güzel gelebilir fakat oldukça tehlikelidir. Günde toplamda bir yemek kaşığı kadar hakiki zeytinyağı tüketmeniz yararınıza olur fakat fazlası tabi ki zarar.

Karın guruldamasının geçmesi için bir diğer yöntemde az yemek yemektir. Sofradan her zaman aç kalkın. Aç kalkın dediysem tıka basa yemeyin. Sık sık düzenli beslenmeye özen gösterin ama her zaman aç kalmayı öğrenin. Vücudunuzu böyle şeylere hazırlarsanız zor zamanlarda daha dirençli olursunuz.

KARIN GURULDAMASI NEDEN OLUR?

Karın guruldamasının nedenini yukarıda anlattığım gibi iki farklı sebebi olabilir. (Mide) Karın çeperlerinin birbirine sürtmesi ve hava yutmanız olası kaynaklardır. Farklı bir sorununuz olduğunu düşünüyorsanız kesinlikle alanında uzman bir doktora görünmeniz gerekebilir.

KARIN GURULDAMASINA İYİ GELEN YÖNTEMLER

3 Kaşık yulaf ezmesini yağsız süte atıyoruz. 2 Kaşıkta müsli ekliyoruz. Güzelce harmanladıktan sonra afiyet olsun 

Dereotu tüketin. Az bir şey limon sıkarak çerez gibi bile tüketebilirsiniz.  Nasıl rahatlatacağına inanamazsınız.

Her sabah iki yumurta kaynatın. Kepek ekmeğiyle birlikte tüketin. Beyaz ekmeği hayatınızdan çıkartın.

Gazlı içeceklerden uzak durun. Ayran için. Şalgam da içebilirsiniz. Alışınca gazlı içecekleri içtiğiniz günlere yanacaksınız. Soğuk çay gibi içeceklerde içebilirsiniz fakat oldukça şekerli olduklarını düşünüyorum. Gazlı içecek içmek istiyorsanız da sade veya narlı soda içebilirsiniz 

Mısırdan uzak durun. Zaten vücuda pek bir faydası yok.

Bol bol su için ama su içerken ki olan ağız şekliniz doğru şekilde olmalı, su içerken hava da yutmadığınızdan emin olun.

Spor yapın. Günde 15 dakika yürüyüş yapmak hayatınızı ve sindirim sisteminizi düzene sokacaktır.

Sigara içmeyin. İçerken içinize zaten hava çekiyorsunuz ve bu havanın sadece %20’si dışarı atılıyor. Kalan havanın neye sebep olduğunu tahmin ediyorsunuzdur.  (Mide) Karın guruldamasına.

Pul biberli yoğurt tüketin. Bir kâse yoğurdun içine bir yemek kaşığı pul biber atmak metabolizmanızı hızlandırır ve sizi daha dinç tutar. Mideyi rahat ettirirseniz sizde rahat edersiniz. Buna bağlı olaraktan karnınız sizinle dost olmaya başlar.

Günde bir iki tane muz tüketin. Sizi güçlü kılar. Aynı zaman midenizi ve dolayısıyla karnınızı da rahatlatır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal