Karın Ağrıları Üzerine Birkaç Soru ve Cevap

Karın ağrıları, birçok farklı nedene bağlı olarak ortaya çıkan ve kişinin yaşam kalitesini düşürme potansiyeline sahip genellikle geçici rahatsızlıklardır. Peki, karın ağrısı neden oluşur? Karın ağrısı nasıl geçirilir? Karın ağrısı bazı hastalıkların belirtisi olabilir mi? İşte haberin detayları

10.08.2020-18:00 - (Son Güncelleme: 10.08.2020-17:57) Karın Ağrıları Üzerine Birkaç Soru ve Cevap

Karın ağrıları, mide ve bağırsak rahatsızlıkları, gaz sancısı ya da başka nedenlerle ortaya çıkabilmektedir.

KARIN AĞRISI NEDİR VE NEDEN OLUR?

Karın ağrıları üzerine birkaç soru ve cevap içerikli yazımızın ilk sorusu, karın ağrısının ne olduğu.

Cevabına gelecek olursak, karın ağrısı, karın bölgesinde bazı kısımlarda hissedilen ağrıların tamamıdır. Bu ağrılar, karın içerisindeki organlardan kaynaklanıyor olabileceği gibi, bazı durumlarda da vücut sisteminden kaynaklanabilmektedir.

Hasta tarafından ağrının yeri ve niteliğinin tam olarak kestirilmesi güç bir durum olabilmektedir. Bunun nedeni, karın bölgesinde bulunan sinirlerin algılamasının beyne iletilmeden önce birleştirilmesidir. Bu nedenle çoğu zaman mide ağrısı şikayeti çektiğini düşünen hastaların pankreas ya da safra kesesi ağrısı olabilmektedir.

Karın ağrıları üzerine birkaç soru ve cevap kapsamında ikinci soru ise karın ağrılarının neden oluştuğudur. Gerçekte, karın ağrısının ortaya çıkmasında birçok hafif ya da ağır neden olabilmektedir.

Bu nedenler, bağırsakta iltihap oluşması, bağırsak kanseri, huzursuz bağırsak sendromu, böbrek taşları, midede ve bağırsakta ortaya çıkan rahatsızlıklar, böbrek taşı, regl sancısı, şeker hastalıkları, kurşun zehirlenmesi, morfin zehirlenmesi olabilmektedir.

Bunun yanında, karın ağrıları kalp krizi, kaburga kırığı ya da akciğer iltihaplanması gibi çeşitli nedenlerden de kaynaklanabilmektedir.

KARIN AĞRISI NASIL GEÇİRİLİR?

Karın ağrıları üzerine birkaç soru ve cevap: karın ağrısı nasıl geçirilir?

Karın ağrılarının geçirilmesi için hemen ilaç kullanımında başvurmak gerekli olmayabilir. Hafif karın ağrısı şikayetleri için önerilen yöntemler, tost yemek, elma suyu tüketmek, buzlu su içmek (aşırı soğuk olmamalı) ya da muz yemek gibi basit yöntemler olabilmektedir.

Bunun yanında, bal karıştırılmış ılık su karışımı hazırlanıp içilmesi de karın ağrısını hafifletecektir. Bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı içmek ya da zeytinyağı ile karın bölgesini ovmak da karın ağrısını rahatlatabilmektedir. Ayrıca, rezene ve papatya gibi rahatlatıcı bitki çaylarını tüketmek de hafif karın ağrıları için çözüm olmaktadır.

Ancak, sürekli ve şiddetli karın ağrısı durumunda, bir hastaneye başvurulması gereklidir. Gerekli tetkikler neticesinde çıkacak sonuçlara göre doktorun önereceği tedavi uygulanmaya başlanmalıdır.

Karın ağrısının şu durumlarında doktor muayenesi şarttır:

  • Karındaki ağrının vücudun diğer bölgelerine yayılması
  • Dışkıda kan
  • Ağrı nedeniyle solunum güçlüğü

KARIN AĞRISI BAZI HASTALIKLARIN BELİRTİSİ OLABİLİR Mİ?

Evet, olabilir.

Bu hastalıklardan bazıları, apandisit rahatsızlıkları, safra kesesinin iltihaplanması, midenin delinmesi, pankreasta ortaya çıkan iltihaplanmalar, bademcik iltihabı, akciğer enfeksiyonu, bağırsak enfeksiyonları ve kanserleri, böbrek ve idrar yolu taşları olabilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal