Karbonatın Şaşırtan Mucizeleri!

Tek tek bir takım ürünleri kullanmaktansa, herkesin mutfağında bulunan tek bir ürünü çok yönlü kullanmayı kim istemez ki! Aradığınız o tek ürünlerden biri de karbonat... İşte, karbonatın faydaları ve karbonat ile yapılan şaşırtıcı güzellik kürleri...

26.05.2017-15:19 - (Son Güncelleme: 26.05.2017-14:56) Karbonatın Şaşırtan Mucizeleri!

Yakın zamana kadar karbonat bu kadar popüler değildir. Biz onu sadece ev işlerinde, kek ve poğaça yapımlarında; belki bazılarımız ise ev temizliğinde etkili olması ile bilirdik. Kozmetikten, sağlıklı beslenme reçetelerine kadar her yerde karşımıza çıkmaktadır.

Bir kutu karbonat mutfakta yemekler için, 1 kutu karbonat banyoda güzelliğiniz için kullanmak üzere daima bulundurmalısınız.Bu kadar elimizin altında ve ucuza sahip olduğumuz bir ürünle neler yapabileceğimizi bilmek gerek diye düşünerek size, karbonat ile şaşırtıcı güzellik sırları içeren küçük bir liste hazırladık.

TIRNAKLAR

Sık oje kullandığımızdan zaman içerisinde sararan tırnaklar için pratik çözüm karbonat. Karbonatı biraz su ile macun kıvamına getirdikten sonra tırnak etlerine sürün ve bir diş fırçası yarımıyla tırnak etlerini nazikçe fırçalayın.

CİLT BAKIMI

Cildimizin gözeneklerin açılması, gözenekleri tıkayan pisliğin derinlemesine temizlenmesi için zaman zaman peeling yapmak gereklidir ki karbonat işte tam bu noktada devreye giriyor. Sonrasında ister ellerinize, ister ayaklarınıza, isterseniz de yüzünüze dairesel hareketlerle sürün, nazikçe ovalayarak. Hatta özellikle yüzünüze yapmadan önce, yüzünüze buhar banyosu yaptırın.

SİYAH NOKTALAR

Yüzümüzü arındırdıktan sonra, yüzünüzdeki siyah noktalar için karbonat ve bal ile muhteşem bir maske yapabilirsiniz. Burada ölçü 2/1. Yani 2 kaşık karbonat, 1 kaşık bal. Karıştırıp macun kıvamına getirdikten sonra, yüzünüze sürün. 15-20 dk beklettikten sonra yüzünüzü hafifçe ovalayarak önce fazlalığı alıp, sonra ılık su ile yıkayabilirsiniz.

SAÇ BAKIMI

Saçların derinlemesine temizlenmemesi saçınızla ilgili pek çok sorunun kaynağıdır. Kullandığınız şampuanların içerisinde bir takım kimyasallar saçınızın yağlanmasına ya da kurumasına sebep olur. İşte saçlarınızın eski sağlığına ve parlaklığına kavuşması için iki muhteşem ürün. Biri karbonat diğeri elma sirkesi. 

AĞIZ BAKIMI

Diş macununuz ile birlikte kullanmaktan asla vazgeçmemeniz gereken bir şey karbonat. İki şekilde uygulayabilirsiniz. Önce macunla dişlerinizi fırçalarsınız, hemen ardından fırçasına bir miktar karbonat döküp tekrar fırçalayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal