Karambola Meyvesinin (Yıldız Meyvesi) Faydaları Nelerdir?

Karambola meyvesi şekil itibariyle yıldıza benzediği için yıldız meyvesi olarak adlandırılır. Tatlı bir meyve olan yıldız meyvesi, kabuğuyla birlikte tüketilebilir. Peki, karambola meyvesinin faydaları nelerdir? Detaylar haberimizde…

28.09.2020-16:22 - (Son Güncelleme: 28.09.2020-16:13) Karambola Meyvesinin (Yıldız Meyvesi) Faydaları Nelerdir?

Karambola yani yıldız meyvesi genel olarak Endonezya, Filipinler ve Malezya civarında görülen bir meyve ağacı türüdür.  Bunun yanı sıra meyvesi Güneydoğu Asya, Güney Pasifik, Mikronezya ve Doğu Asya'nın bazı bölümlerinde çok sık tüketilmektedir.

Yan yan doğrandığı zaman yıldız şekline sahip olur. Meyvenin tamamı yenilebiliyor. Yemek yapımında kullanılabileceği gibi konservesi ve meyve suyu olarak da tüketilmektedir.

KARAMBOLA MEYVESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Yıldız meyvesi düşük kalorili olduğu gibi lif açısından oldukça zengindir ve aynı zamanda C vitamini deposudur.

Bu meyvenin henüz tıbbi faydalarıyla alakalı yapılan araştırmalar tamamlanmamış olsa da hayvanlar üzerinde yapılan bazı çalışmalarda kolesterole iyi geldiği ortaya konulmuştur.

KARAMBOLA MEYVESİ NASIL TÜKETİLİR?

Bu meyveyi tüketmeden önce olgunlaşmış olduğundan emin olun. Olgun yıldız meyvesi, sadece yeşil ve sarı renklerdedir. Tüketilmeden önce iyice yıkanması gerekir. Karambola meyvesini uçlarını keserek, dilimleyin ve tohumlarını çıkararak yiyin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal