Karaciğerdeki Toksinleri Temizleyen Süper Besinler

Vücut için oldukça önemli olan organlardan biri olan karaciğerin yenilenmesi için sağlıklı beslenme büyük bir önem taşımaktadır. Zararlı toksinlerin atılmasına yardımcı olarak karaciğerin yenilenmesinde büyük önem taşıyan bazı besinler, karaciğer sağlığını doğrudan etkilemektedir.

27.05.2020-11:55 - (Son Güncelleme: 27.05.2020-11:48) Karaciğerdeki Toksinleri Temizleyen Süper Besinler

Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı, karaciğer sağlığını korumanızı sağlayacak besinleri anlattı.

ÇİĞ SARIMSAK TOKSİNLERİ ATAR

En iyi antioksidanlar arasında yer alan sarımsak, allicin ve vitaminler bakımından oldukça zengin bir besindir. Doğal bir antibiyotik olan sarımsağın çiğ tüketilmesi büyük bir önem arz eder.

Sarımsak, karaciğer enzimlerini harekete geçirerek toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar. İçeriğinde bulunan sülfür de karaciğerin işlevine yardımcı olan enzimlerin üretilmesi için destek olur.

ÜZÜM VE ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ

Sağlıklı bir karaciğer için vazgeçilmez bir diğer besin de kesinlikle üzümdür. Üzümün hem kendisi hem de çekirdeği karaciğer sağlığı için oldukça önemlidir.

Yapılan araştırmalar üzüm çekirdeğinin karaciğer hasarları üzerinde etkisi olduğunu ortaya koymuştur.

Vücudu zararlı toksinlerden arındırma gibi yaşamsal bir öneme sahip olan karaciğerin kendi kendini temizleyebilmesi için üzümün mutlaka beslenme düzeninde yer alması gerekir.

KARACİĞER YAĞLANMASI İLE SAVAŞAN AVOKADO

Sağlıklı yağ alımı için en uygun sebzelerden biri olan avokado, özellikle içeriğinde bulunan Omega-6 sayesinde karaciğerin yenilenmesini sağlar ve hücrelerin toparlanmasına yardımcı olur. Avokado genel olarak salatalarda veya üzerine limon sıkılarak direkt olarak tüketilir.

Günde bir taneden fazla avokado tüketilmesi önerilmez. Vücuda sağlıklı yağ kazandıran ve aynı zamanda da biriken zararlı yağ asitlerinin yok edilmesini sağlayan avokado karaciğer yağlanmasına karşı oldukça etkili bir besindir.

KARACİĞER DOSTU HİNDİBA

Hindiba yaprakları, karaciğer dostudur ve karaciğerin korunmasını sağlar. Genellikle salata içerisinde veya çayı yapılarak tüketilir. Vitamin yönünden oldukça zengin olan hindiba; sodyum, potasyum ve kalsiyum içermektedir.

Karaciğerde meydana gelebilecek sorunlar üzerinde etki gösterir ve karaciğer fonksiyonlarının desteklenmesini sağlar. Aynı zamanda sindiriminde kolaylaşmasını sağlar. Sağlıklı bir karaciğer ve karaciğer hastalıklarının önlenmesi için mutlaka tüketilmesi gerekir.

BRÜKSEL LAHANASI KARACİĞERİ TEMİZLİYOR

Karaciğerin temizlenmesini sağlayan etkili besinler arasında yer alan Brüksel lahanası, karaciğeri yeniler ve zararlı olan toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

Sülfür içeriğe sahip olan bileşikler içeriği ile karaciğeri hasardan korurlar ve aşırı hormon ve toksinleri dışarı atma fonksiyonlarının desteklenmesini sağlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal