Karaciğerdeki Hasarı Azalttığı Ortaya Çıktı!

Hint hurması olarak da bilinen demirhindinin faydaları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Karaciğer hasarını önlediği ortaya çıkan demirhindinin faydalarını sizin için bir araya getirdik. Peki, demirhindinin faydaları nelerdir? Detaylar haberimizde...

21.05.2020-14:00 - (Son Güncelleme: 21.05.2020-13:54) Karaciğerdeki Hasarı Azalttığı Ortaya Çıktı!

Demirhindi, kabızlık, diyabet, cilt sağlığı ve mikrobiyal enfeksiyonları yönetmek için tüketilmesi önerilen bir ev ilacıdır. Aynı zamanda kilo kaybına yardımcı olduğu ve kardiyovasküler hastalıkları önlediği de bilinmektedir. İşte demirhindinin sağlığa olan faydaları…

KARACİĞER HASARINI AZALTIR

Vücuttaki kronik inflamasyon dolaylı olarak karaciğerin etkilenmesine neden olur. Hayvanlar üzerinde yapılan bir çalışmada, demirhindi tüketiminde karaciğer oksidatif stresinde bir azalma olduğu ortaya konmuştur.

Demirhindi ekstraktındaki aktif prosiyanidinler karaciğerin serbest radikallerin neden olduğu hasara karşı korunmasını sağlar. Glutatyon, toplam tiyoller, glutatyon peroksidaz ve redüktaz gibi enflamatuar markör seviyelerinde azalma da görüldü.

MİDE AĞRISI VE KABIZLIĞI AZALTIR

Demirhindi müshil olarak kullanılmaktadır, çünkü içeriğinde yüksek miktarda malik ve tartarik asit bulunmaktadır. Aynı zamanda demirhindi, diğer aktif bileşenlerle birlikte kabızlığı hafifleten potasyum bitartrat içermektedir.

Kabızlık ve ishal genellikle karın ağrısına yol açar. Demirhindi kabuğu ve kök ekstraktlarının mide ağrısını iyileştirmede etkili olduğu kanıtlanmıştır. Nijerya'da, ıslanmış demirhindi kabızlık ile başa çıkmak için tüketilmektedir.

DEMİRHİNDİ İLE ZAYIFLAMA

Obezite kalp, karaciğer, böbrek ve çeşitli metabolik bozukluklarla ilişkilidir. Araştırmacılar sıçanlar üzerinde yaptığı çalışmalarında demirhindinin kilo yönetimi ve obezite üzerindeki etkisini incelediler. Demirhindi hamurunun kötü kolesterolü (LDL) düşürdüğü ve plazmada iyi kolesterol (HDL) içeriğini arttırdığı görülmüştür.

Bu anti-obezite etkisi, yüksek yağlı bir diyete sahip olan fareler 10 hafta boyunca ağızdan 5, 25 ya da 50 mg / kg demirhindi posası özü aldığında görülmüştür. Aynı zamansa bu çalışma farelerde vücut ağırlığı kaybına da neden olmuştur.

Aynı zamanda bu ekstrakt, yağ asidi sentazının (FAS) aktivitesini azaltmaktadır. FAS, vücuttaki yağ dokusunun oluşumuna destek olan bir enzimdir. Ayrıca serbest radikaller tarafından lipitlerin oksidasyonunu da önlemektedir. Fareler üzerinde yapılan demirhindi çalışması, bu ekstraktın antioksidan özelliklerini de ortaya çıkarmıştır.

DEMİRHİNDİNİN CİLDE FAYDALARI

Demirhindi meyvesinin hamuru, eski günlerden beri doğal bir cilt ovma olarak kullanılmaktadır. Alfa-hidroksil asit içeriğe sahip olan demirhindi, (bu sayede daha pürüzsüz ve daha açık bir cilde sahip olmanızı sağlar. Demirhindi hamurundaki AHA'lar tartarik asit (% 8-23.8), laktik asit (% 2), sitrik asit ve malik aist içermektedir. Bu AHA'lar, pektin ve ters şeker ile birlikte cildin nemlenmesini sağlar.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) demirhindi meyvelerini güvenli ve toksik olmayan gıdalar arasında değerlendirmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal