Karaciğer Yağlanması Tedavisi

Karaciğer yağlanması tedavisi için yapılması gerekenler nelerdir? Karaciğer yağlanması nedir? Karaciğer yağlanması nasıl olur? Karaciğer yağlanması için kullanılan bitkisel ilaçlar nelerdir? sorularının doğru yanıtlarını haberimizde bulmanız mümkün!

09.04.2018-10:09 - (Son Güncelleme: 09.04.2018-10:35) Karaciğer Yağlanması Tedavisi

Karaciğer yağlanması tedavisi için yapılması gerekenler nelerdir? Karaciğer yağlanması nedir? Karaciğer yağlanması nasıl olur? Karaciğer yağlanması için kullanılan bitkisel ilaçlar nelerdir? sorularının doğru yanıtlarını haberimizde bulmanız mümkün!

KARACİĞER YAĞLANMASI NEDİR?

Karaciğer hücrelerinde aşırı derecede yağ toplanmasıyla meydana gelen ciddi sağlık sorunu olan karaciğer yağlanması, karaciğerin kendini koruma amaçlı koruma bezelerinden oluşur. Toplumdaki her dört kişiden birinde karaciğer yağlanması görülüyor. Ayrıca intihaplandırır doğru, biraz daha ileri gittiği zaman kronik hepatite dönüşür, biraz daha ileri giderse siroza da dönüşebilir, biraz daha ileri gidersek karaciğer kanserine kadar gidebilir. Biliyoruz ki obez kişilerde karaciğer kanseri olma riski daha fazladır.

KARACİĞER YAĞLANMASI NASIL OLUR?

Vücudumuzun en büyük detox organı karaciğer yağlanınca, toksinlerden arındırma vücudu toksinsiz tutabilme ölümcül sonuçlar doğurabilecek hastalıklara neden olabiliyor. Karaciğer yağlanması demek karaciğerin kirlenmesi demek, nefes alamaması demek, çoğu gece terlemelerin altında karaciğer yağlanması vardır. Bunların başında yanlış antibiyotik kullanımı, farkına varmadan aldığımız toksinler, böcek öldürücüler,  tarım zehirleme ilaçları gibi oluşumları tetiklemektedir.

Früktoz ve nişasta bazlı kola, meyve suları, soğuk çayları bu gibi içeceklerin, şişmanlığı tetiklediğini, insülin direnci yarattığını yağlanmayı daha da kötüleştirdiğini ortaya koyuyor.

Karaciğer yağlı olan bir kişi bel çevresinden anlaşılır. Çok az göbek yağlanması var ise 0 karaciğer yağlanması vardır. 0 yağlı karaciğer yağlanması yoktur. Yaşlanan vücut zaten yağlanır, bunların önlemini almak gerekiyor.  

Gün boyu fazla oturuyorsanız daha fazla risk altındasınız.gün içinde mutlaka hareket edin. Hergün mutlaka 45 dakika düzünli yürüyüşe özen gösterin. İmkanınız varsa pilates, aerobik, aletli jimnastik, yüzme ve egzersizin her türlüsü faydalı.

KARACİĞER YAĞLANMASI İÇİN KULLANILAN BİTKİSEL İLAÇLAR?

Başta sülfür içeriği yüksek olan soğan ve sarımsak olmak üzere beyaz renkli sebzeler çok önemli. Sülfür maddesi karaciğer yağlanmasına neden olan kimyasal maddelerin karaciğer hücrelerinden uzaklaştırmasına yardımcı oluyor. Ayrıca enginar, karaciğer detoksunu en iyi sağlayan besin sebzelerden biridir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal