Karaciğer Sağlığına Zarar Veren Gıdalar

Beslenme alışkanlıkları karaciğer sağlığını etkiliyor. Peki hangi gıdalar karaciğerimizi olumsuz yönde etkiliyor. İşte karaciğer sağlığına zarar veren besinler...

05.02.2019-17:20 - (Son Güncelleme: 05.02.2019-17:13) Karaciğer Sağlığına Zarar Veren Gıdalar

Beslenme alışkanlıkları karaciğer sağlığını etkiliyor. Peki hangi gıdalar karaciğerimizi olumsuz yönde etkiliyor. İşte karaciğer sağlığına zarar veren besinler...

Paketlenmiş Gıdalar

Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkcü, "Cips ve unlu mamuller ile ilgili problem genellikle şeker, tuz ve yağ ile doldurulmuş olmalarıdır" diye belirtti. Örkcü sözlerine şöyle devam etti: "Çalışmak için yanınızda sağlıklı atıştırmalık bulundurun. 10-12 adet yer fıstığını robottan çekip, doğal bir fıstık ezmesi elde edip yanında bir dilim elma ile yiyebilirsiniz. Ya da kuru kayısı veya hurma arasına ceviz yerleştirerek mini sağlıklı atıştırmalık sandviçler elde edebilirsiniz. Bu tarifler, tatlı krizlerinize de birebir."

Fast Food Yiyecekler

Patates kızartması ve hamburgerin karaciğer sağlığını tehdit eden gıdalar arasında bulunduğunun altını çizen Örkcü, "Doymuş yağ oranı yüksek yiyecekleri çok fazla yemek, karaciğerinizin işini yapmasını zorlaştırabilir. Zamanla siroz olarak bilinen karaciğerde iz kalmasına yol açabilecek iltihaplanmalara neden olabilir." dedi.

Şekerden Uzak Durun

Çok fazla tatlı tüketiminin karaciğere zarar verebileceğini ifade eden Özden Örkcü, "Çünkü karaciğerin işinin bir parçası şekeri yağa dönüştürmek. Eğer aşırıya kaçarsanız, karaciğeriniz çok fazla yağ yapar. Uzun vadede, yağlı karaciğer hastalığı gibi bir durumla karşılaşabilirsiniz." diyerek belirtti.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal