Karabuğday Nedir? Karabuğdayın Faydaları Nelerdir?

Adında buğday kelimesi geçense de karabuğday, aslında bir buğday çeşidi değildir. İçeriğinde gluten bulunmadığı için özellikle çölyak hastalarının beslenmelerinde iyi bir alternatif olan karabuğday, Asya ülkelerinin mutfaklarında sıkça tüketiliyor. Peki, karabuğday nedir? Karabuğdayın faydaları nelerdir?

14.03.2020-11:40 - (Son Güncelleme: 14.03.2020-11:20) Karabuğday Nedir? Karabuğdayın Faydaları Nelerdir?

Karabuğday mineral bakımından zengin bir besindir. Bolca manganez, bakır, magnezyum, demir ve fosfat içeriyor. 100 gramında; 71,5 gram karbonhidrat, 13,3 gram protein ve 10 gram lif bulunuyor. Peki, karabuğday nedir ve faydaları nelerdir? İşte detylar…

KARABUĞDAY NEDİR?

Genellikle kurak ve serin iklimleri tercih eden karabuğday bitkisi iklim koşullarından dolayı Türkiye’de yetiştirilemiyor. Kabuklu yemiş olarak tanımlanan karabuğday tohumları tüketilen bir tahıldır. Karabuğdayın tam olarak bir tadı olmamasının yanında, lezzet olarak nohuta benzetiliyor

KARABUĞDAYIN FAYDALARI NELERDİR?

Sizin için karabuğdayın faydalarını bir araya getirdik. İşte karabuğdayın faydaları;

Kalp Sağlığını Korur

Yapılan çalışmalar sonucunda karabuğdayın yüksek kolesterol seviyesini düşürmeye ve bu sayede kalp damar hastalıklarının önlenmesine yardımcı olduğu görülmüştür.

Alzheimer Tedavisinde Kullanılabilir

Karabuğday, içerdiğinde bulunan antioksidanlar sayesinde, beyin fonksiyonlarını destekler ve Alzheimer hastalığının tedavisinde tüketilmesi önerilir.

Sindirim Sistemi Sağlığı İçin Faydalı

Karabuğday her ne kadar düşük protein seviyelerine sahip olsa da, bu proteinlerin sindirim sağlığını desteklediği uzmanlar tarafından kanıtlanmıştır. Aynı zamanda lifli yapısı sayesinde sindirim sisteminin hızlanmasını sağlar.

Diyabete Karşı Savaş Açıyor

Karabuğdaydaki kompleks karbonhidratlar yavaş yavaş kan dolaşımında emiliyor. Bu sayede uzun süreli ve sürdürülebilir bir enerji kaynağı olmasına ve uzun süre tok hissetmenize katkı sağlıyor.

İçeriğinde Gluten Bulunmuyor

Karabuğday çölyak hastaları ve glutensiz beslenenler için önemli bir besindir. Çünkü karabuğdayın içerisinde glüten bulunmaz. Gluten içeren tahılları, glutensiz besinlerle değiştirerek şişkinlik, kabız ve ishal gibi sağlık sorunlarıtla başa çıkabilirsiniz.

Kansere Karşı Önleyicidir

İçeriğinde bulunan bileşenler ve antioksidanlar sayesinde kolon, göğüs kanseri gibi hastalıklara karşı önleyici bir besindir. Ayrıca kolin bileşeni sayesinde karaciğer yağlanmasının azalmasına da yardımcı olur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal