Kanserli Hasta Alkol Alabilir Mi?

Kanserli hasta alkol alabilir mi? Günümüzde çok sayıda insan farklı nedenlerden dolayı yakalanmış oldukları kanser hastalığına karşı mücadele ediyor. Son yıllardaki başarılı tedavi yöntemleri sayesinde bunu yenen insan sayısı hiç de az değil.

13.06.2020-17:54 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-17:51) Kanserli Hasta Alkol Alabilir Mi?

Kanserli hasta alkol alabilir mi? Günümüzde çok sayıda insan farklı nedenlerden dolayı yakalanmış oldukları kanser hastalığına karşı mücadele ediyor. Son yıllardaki başarılı tedavi yöntemleri sayesinde bunu  yenen insan sayısı hiç de az değil. Eski alışkanlıklarına devam etmek isteyen hastaların en çok merak ettiği konuların içinde alkol tüketimi var. Bunun yanıtı haberimizin içinde.

Kanser Nedenleri Nelerdir?

  • Kontrolsüz hücre çoğalması olarak tanımlanan kanserin her ne kadar birden çok nedeni olsa da bunların içinde sigara ve alkol ilk akla gelenlerdir.
  • Son yıllarda birçok besinde yer alan GDO da kanserin oluşmasına sebebiyet vermekte.
  • Kanserin nedenleri içinde radyasyona maruz kalmak var.
  • Aynı zamanda güneş ışığının altında çok uzun süre kalmak da kanserin nedenleri içinde dikkat çeker.

Kanserli Hastaların Alkol Almasının Önünde Bir Engel Var mı?

Kanserli hasta alkol alabilir mi: Kanser hastalarının alkol alması genellikle çok tavsiye edilen bir durum değildir. Özellikle kemoterapi görenler alkol tüketimi yaptıkları zaman başta kusma ve bulantı olmak üzere bazı rahatsızlıklarla karşı karşıya gelebilirler. Bundan dolayı kemoterapiyi takip eden 48 saatlik zaman dilimi içinde alkolden uzak durmak her daim önerilir. Aslında bunun dışında kullanımı yapılır. Yani çok net ve kati bir yasak yoktur. Ancak birçok doktor, alkollü içeceklerin bu dönem içinde alınmamasını önerir.

Alkolün kansere olan etkisi söz konusu olduğundan bundan uzak durmak gerekir. Çünkü bu sıvı tek başına en az 7 farklı kanser hastalığının nedenidir. Bundan dolayı kemoterapi gibi zaman zaman son derece yıpratıcı olabilecek olan bir dönem içinde bunu içmemek yapılacak en iyi şeydir.

Kanserli Hastalar Nasıl Beslenmek Zorunda?

Kanser hastalarında beslenme son derece önemlidir. Özellikle kaçınılması gereken bazı yiyecekler vardır. Bunların içinde hidrojene edilmiş olan yağlar, gaz içeren içecekler, hazır cipsler, işlenmiş olan etler, yine işlenmiş olan beyaz un ve rafine edilmiş olan şeker ilk sırada yer alır. Yani bunlardan her daim uzak durmak şarttır.

Bunun yanı sıra kanserle savaşan besinleri unutmamak lazım. Bunlar; zeytinyağı, soya fasulyesi, doğal domates, yeşil çay, siyah havuç, pancar ve ıspanaktır.

Kanserin Tedavisi Nasıl?

Kanserli hasta alkol alabilir mi: Kanserli hastaların kemoterapiden sonraki 2 günlük süre içinde alkol almamaları gerekir. Bu hastalığın tedavisi vardır. İlk olarak tanı koyulur. Fiziki muayene, kan testi, görüntüleme yöntemlerinin hemen sonrasında rahatsızlığın kaçıncı evrede olduğuna bakılır. Buna göre bir tedavi yöntemi oluşturulur. Özellikle kemoterapi çok sık tercih edilir. Bunun yanı sıra ilaç ve cerrahi müdahale de söz konusudur. Son yıllarda ise bunlara ek olarak direk kanserli hücreyi hedef alan akıllı ilaçların kullanımına da başlamıştır. Ülkemiz kanser tedavisi konusunda hem Avrupa'nın hem de dünyanın en iyileri içinde dikkat çekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal