Kansere Savaş Açan Besin

Kanser günümüzde en önemli hastalıklardan biridir. Kansere karşı önemli olan vücudun verdiği belirtileri dikkate alarak önceden tedbir almak olacaktır. Peki kansere karşı nasıl beslenmeliyiz? Kansere karşı önlem almak için hangi besinleri tüketmeliyiz? Detaylar haberimizde...

16.07.2020-09:34 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-09:29) Kansere Savaş Açan Besin

Günümüzün önemli hastalığı olan kanser için beslenmeye özen gösterilmesi gerekir Özellikle beslenmede kanser hücrelerinin oluşmasını engelleyen ya da yavaşlatan besinler tüketilmelidir.

BU BESİN KANSERİN BAŞ DÜŞMANI

Kanser günümüzde fazla karşılaştığımız bir hastalıktır. Kanseri önleyen birçok besin vardır. Bunun için beslenme düzenine önem göstermek gerekmektedir. Günümüzde birçok besin kansere karşı savaş açsa da bu etkisi kanıtlanmış olan besinin bir damlası bile kanser hücreleriyle savaşmak için yetiyor.

Arı sütü hem üretiminin zor olması hem de mucize etkilerinden dolayı dünyanın en pahalı sütlerinden biridir. Üretim koşullarının zorluğu sebebiyle ülkemizde yılda sadece 50 kg kadar üretilen arı sütünün kilosu ortalama 15-20 bin civarındadır. Dünya genelinde ise en çok Japonya'da arı sütü üretilmektedir.

ARI SÜTÜNÜN İÇERİĞİNDE NE VAR?

Arı sütü, genç bal arılarının salgı bezlerinde üretilir ve Kraliçe arı tüm hayatı boyunca arı sütü ile beslenir. Bu nedenle kraliçe arının ömrü 5-6 yıl kadardır.

ARI SÜTÜNÜN İÇİRİĞİNDE OLANLAR

%66'sı sudan, ,5'i karbonhidrattan, %4,5'i lipidden ve 'ü aminoasitten oluşmaktadır. B1, B2, B3, B12, biotin, inositol, asetilkolin, folik asit, A, C, D, E vitaminleri, bazı mineraller, enzimler, hormonlar, antibakteriyel ve antibiyotik bileşenleri içeriğinde vardır.

ARI SÜTÜNÜN FAYDALARI NELERDİR?

Arı sütü içinde bulunan aktif bileşikler sayesinde anti-viral, anti-bakteriyel, anti-inflamatuar ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan etkilere sahiptir. Kan şekerini düşürücü etkisi bulunur. İştah üzerinde düzenleyici etkisi nedeniyle iştah açıcı olarak kullanılabilir.

Özellikle propolis ile birlikte tüketildiğinde gribe karşı çok iyi bir koruma sağlar. Çocukların öğrenme ve algılama işlevlerinin arttırılmasına yardımcı olurken, gama globülin ile de bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde rol oynayarak büyümelerine destek olur.

Kolit gibi mide hastalıklarının tedavisinde olumlu sonuçlar gösterebilir. Bedensel ve zihinsel yorgunluğa karşı enerji deposudur. Vücuda zindelik kazandırır. En son çalışmalar arı sütünün kanserle mücadele etmede de oldukça umut verici olduğunu göstermektedir.

NASIL TÜKETİLMELİ?

Bazı kişiler saf haliyle tüketmekte zorluk yaşayabilirler. Eğer siz de bu konuda sıkıntı yaşarsanız arı sütünü saf bal ile karıştırıp tüketebilirsiniz. Ayrıca keten tohumu, öğütülmüş üzüm çekirdeği gibi takviyelerle tüketimini daha kolay bir hale getirebilirsiniz.

KİMLER ARI SÜTÜNÜ TÜKETMEMELİDİR?

İki yaşından küçük çocuklar, arı sütüne ve arı ürünlerine alerjisi olanlar, özellikle saman alerjisi olanlar bu besini tüketmemelidir.

Ayrıca kilosu fazla olanlar, diyete başlayacak olanlar, metabolik hastalığa sahip olanlar, kanser hastaları ve herhangi başka bir hastalığa sahip olan kişiler tüketim miktarları ve tüketim şekilleri hakkında mutlaka konusunda uzman bir diyetisyene danışmalıdırlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal