Kansere Davetiye Çıkaran Besinler

Günümüzde gittikçe yaygınlaşan kanser hastalığı, yediğimiz besinlerden de kaynaklanıyor. Uzmanlar kansere davetiye çıkaran besinleri açıkladı.

29.01.2019-16:34 - (Son Güncelleme: 29.01.2019-16:29) Kansere Davetiye Çıkaran Besinler

Günümüzde gittikçe yaygınlaşan kanser hastalığı, yediğimiz besinlerden de kaynaklanıyor. Uzmanlar kansere davetiye çıkaran besinleri açıkladı. İşte o besinler...

Mikrodalgada Patlatılan Mısır

Patlamış mısır da lezzetli olmasının yanı sıra kansere sebep olabilen yiyecekler arasında. Araştırmalaragöre, hazır patlamış mısırların paketlemesinde kullanılan malzeme, PFOA içeriği ile karaciğer ve bağışıklık sistemine zarar verebiliyor. Normalde faydalı bir yiyecek olan mısır, mikrodalga fırında patlatıldığında kanser gibi hastalıkları davetiye çıkarabiliyor.

Konserve Yiyecekler

Konservelerin içindeki Bisphenol A (BPA) maddesi, kansere sebebiyet verebiliyor. Canadian Cancer Society'nin araştırması, konserve domatesleri, kansere sebep olabilen yiyecekler listesine ekledi.

GDO'lu Yiyecekler

Araştırmalara göre, GDO'lu yiyecekler kanser, karaciğer ve böbrek rahatsızlıkları gibi birçok soruna sebep olabiliyor. Mümkün olduğunca organik gıdaları tercih etmek, kanser gibi hastalıklardan korunmak için elzem.

Hidrojen Yağlar

Kolesterolü ve damar tıkanıklığını tetikleyen bu yağlar, kalp hastalığı ve kanser gibi hastalıklara sebep olabiliyor.

Asitli İçecekler

Besin değeri olmayan ve yüklü miktarda fosfat, şeker ve kimyasal içeren bu içecekler, kanserin sebeplerinden biri olabilir. Yapay tatlandırıcılar ve renklendiriciler kullanılan bu içeceklerden mümkün olduğunca uzak durmakta fayda var.

Beyaz Şeker

Bağışıklık sisteminin dengesini bozarak anksiyete, hiperaktiflik, aşırı kilo, depresyon gibi sorunlara sebep olan beyaz şeker, aynı zamanda kanser sebepleri arasında.

Rafine Beyaz Un

Obezite gibi hastalıkların sebebi olan un, aynı zamanda kansere sebep olan yiyecekler arasında.

Cipsler

Genelikle tatlandırıcı ve renklendirici kullanılan patates cipsleri de kansere sebep olan yiyecekler arasında. Fazla tuzlu olan ve yüksek oranda sodyum içeren bu yiyecekler, aşırı kilo alımına sebep olabileceği gibi kansere sebep olabiliyor.

İşlem Gören Etler

Salam, sosis, jambon gibi ısıl işlem görmüş et ürünleri de kanser sebeplerinden biri olabilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal