Kanser Tedavisinde Bulunan 4 Yeni Yöntem!

Prof. Dr. Gökhan Demir, son dönemlerde kanser tedavisinde bulunan 4 dev adımı anlattı.

02.02.2018-10:17 - (Son Güncelleme: 02.02.2018-10:13) Kanser Tedavisinde Bulunan 4 Yeni Yöntem!

Kanserde‘Sihirli mermiler’ ile tedavide başarı yüzde 50’ye yakın yükseliyor, immünoterapi ile bazı kanser türlerinde tam şifa elde ediliyor, akıllı moleküller sayesinde tedavisi mümkün olmayan kanserler senelerce kontrol altına alınabiliyor.

Prof. Dr. Gökhan Demir, son dönemlerde kanser tedavisinde bulunan 4 dev adımı anlattı.

AKILLI MOLEKÜLLER: Kemoterapi artık pek çok kanser türünde tek tedavi seçeneği olmazken eskiden kemoterapiye cevap vermeyen melanom, böbrek kanseri ve nadir görülen bağırsak sarkomu gibi tümörlerde şimdilerde akıllı moleküller sayesinde hastalık senelerce kontrol altına alınıyor.

SİHİRLİ MERMİLER: Vücudun bağışıklık sisteminin ürettiği bazı moleküllerin kanserli hücrelerde bulunan bazı hedeflere karşı üretilmesi onkolojide son dönemlerde elde edilen bir diğer önemli tedavi yöntemidir.

İMMÜNOTERAPİ: Vücudun kendi bağışıklık hücrelerinin kanser tedavisinde kullanılabilmesi yani immünoterapi, onkolojik tedavilerde son senelerde bulunan en büyük adım olarak değerlendiriliyor.

LİKİD BİYOPSİ: Son dönemlerde en büyük gelişmelerin meydana geldiği alanlardan biri de, kanserin tanı ve takibinde geliştirilen yeni moleküler yöntemler. Şimdiye kadar kanserin tanısı, tümörün radyolojik olarak gösterilmesi ve alınan biyopsilerle tanı konulması ilkesine dayanıyordu. Fakat son senelerde kanserli hücreden salgılanan genetik materyalin kandan izole edilmesi ve bu materyalin moleküler ile genetik özelliklerinin tanımlanmasını sağlayan likid biyopsi tekniği onkolojinin geleceğinde çığır açmaya ilişkin bir teknik olarak ifade ediliyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal