Kanser Riskini Düşüren İçecek Keşfedildi!

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki kanser riskini düşüren bir içecek varmış: Kahve. Özellikle karaciğer kanserinin riskini azaltıyor.

11.11.2019-12:05 - (Son Güncelleme: 11.11.2019-12:03)

Binlerce kişi ile yapılan araştırmada kahve tüketmenin kanser riskini düşürüyor. İşte, kanser ihtimalini düşüren içecek…

KANSER RİSKİNİ DÜŞÜREN İÇEÇEK

Queen’s Belfast Üniversitesinden çalışmacılar, kahve tüketmenin, karaciğer kanseri riskini yarı yarıya azaltabileceğini iddia etti. Çalışmayı gerçekleştiren bilim adamları, 471 bin 779 insanı inceledi. Çalışmacılar, en sık görülen karaciğer kanseri çeşidine yakalanma riskinin kahve tüketenlerde tüketmeyenlere göre daha düşük olduğunu ifade etti. 7 buçuk sene süresince İngiltere ve Kuzey İrlanda'da yapılan araştırmaya göre; kahve tüketme alışkanlığı olan kişilerin, alışkanlıklarını devam ettirmeleri için iyi bir sebep keşfedildiği belirtti. Uzmanlar, bunun sebebinin, kahvede kansere karşı koruma sağlayabilecek antioksidanlar ve kafein olduğunu açıkladı. Fakat uzmanlar, kahve tüketmenin, sigarayı ve alkolü kesmek veya kilo vermek kadar karaciğer kanserine karşı koruyucu olmadığını ifade etti.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal