Kan Şekerinin Düzenlenmesini Sağlayan Mucize Besin!

Günümüzde sık rastlanan şeker hastalığı hayat kalitesini önemli ölçüde düşüren ciddi bir rahatsızlıktır. Sağlıksız beslenmenin sonu olarak ortaya çıkan şeker hastalığı, beslenme alışkanlığı düzene sokularak kontrol altına alınabilir. Sizin için vücutta insülin görevi gören sumağın faydalarını bir araya getirdik

15.05.2020-11:32 - (Son Güncelleme: 15.05.2020-10:55) Kan Şekerinin Düzenlenmesini Sağlayan Mucize Besin!

Diyabet olarak da bilinen şeker hastalığı; insülin yetersizliğinin neden olduğu metabolik bir işlev bozukluğudur. Diyabet, birçok komplikasyona neden olan, çok faktörlü bir hastalıktır ve bu sebeple birden fazla tedavi yaklaşımını gerektirir. Diyabetli hastalar yeterince insülin salgılayamazlar. Fitoterapi uzmanları, diyabetle mücadelede en etkili yöntemin ise sumak çayı olduğunu belirtiyor. Doğal insülin görevi gören sumağın faydalarını sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar…

SUMAK SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

  • Kandaki insülin oranının dengelenmesini sağlar. Bu nedenle diyabet ve yüksek tansiyon hastalarının tüketmesi gereken besinler arasında yer alır.
  • Antioksidan etkisi sayesinde üst solunum yolları hastalıklarında ani gelişen yüksek ateşi düşürerek beyin sağlığının korunmasını sağlar.
  • Hafta da bir bardak olacak şekilde tüketilen sumak suyu, sinir sisteminde deforme olmuş hücrelerin sayısını azaltarak sağlıklı hücrelerin artmasını sağlar. Yorgunluk, stres ve depresyon gibi rahatsızlıkların yaşanma riskini azaltır.
  • Gıda zehirlenmesinde sumağı kaynatıp bir bardak içmeniz oldukça etkili olacaktır. Hem midenizi hem de bağırsaklarınızı temizleyerek idrar ve dışkılama ile zehirlenmeye sebep olan zararlı bakterilerin vücuttan atılmasını sağlar.
  • Sumak suyu, sindirimi düzenlediği için zayıflamak içinde kullanılabilir. Ayrıca gün içerisinde yarım çay bardağı tüketeceğiniz sumak suyu hazımsızlık ve şişkinliğinde giderilmesini sağlar.
  • İştahsızlık sorunu yaşayan çocuklara sumak suyundan ayda bir kez içirmeniz faydalı olacaktır. Bu hem çocuğunuzun vücut direncini artırır hem de iştahını açarak daha sağlıklı beslenmesine yardımcı olur.
  • Sumak, genel olarak tırnak altlarında oluşan dolamanın da iyileşmesi için kullanılan doğal tedavi yöntemleri arasında yer alır. Kaynayan sumak suyunun içine sirke ve bal ekleyerek iyice kaynatın. Bu karışımı bir gün beklettikten sonra dolamanın üzerine sürün.
  • Hücreleri yenileyici özelliği sayesinde cilt ve saç içinde oldukça faydalıdır. Kaynatılmış sumak suyunu tonik olarak kullanabilirsiniz. Sabah akşam düzenli olarak kullandığınız bu su hem sivilce ve akne oluşumunu engeller hem de yaşlanmayı geciktirir.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal