Kan Grubu Doğurganlığı Etkiliyor!

Kan grubunuzun sizin hakkınızda tahmin ettiğinizden daha fazla şey anlattığını biliyor musunuz? Kan grubunuzun doğurganlık üzerindeki etkilerini sıraladık.

16.08.2017-12:12 - (Son Güncelleme: 16.08.2017-12:00) Kan Grubu Doğurganlığı Etkiliyor!

Kadınların doğurganlık derecelerini etkileyen pek çok faktör bulunuyor. Özellikle yaşla birlikte, kadınların doğurganlık seviyeleri önemli ölçüde azalmaya başlıyor. Son yıllarda doğurganlık ve kadın vücudu arasındaki ilişkiyi belirlemek adına pek çok araştırma yapılıyor. Bu araştırmaların sonuncusu da kadınların kan grubu ile doğurganlıkları arasındaki ilişkiyi bulabimek amacıyla yapıldı.

Geçmiş dönemlerde kadının doğurganlığı sadece hormonları ve yumurtalık değerleri ölçülerek anlaşılmaya çalışırdı. Ancak günümüzde genetik özelliklerin de doğurganlığa büyüt etkisi olduğu kanıtlandı. Bu nedenle doğurganlığın arttırılması yönünde araştırmaların sonuçları da büyük önem kazandı.

DOĞURGANLIĞI ARTTIRMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

Eğer doğal yollarla hamile kalmakta zorlandığınızı düşünüyorsanız, doğurganlık testi yaptırarak fiziksel ya da hormonal bir sorununuz olup olmadığını öğrenebilirseniz. Bununla birlikte, eğer bu sorunların hiçbirini yaşamıyorsanız, aşağıda sizin için derlediğimiz önerileri dikkate alarak doğurganlığınızı arttırabilirsiniz.

Vücut sağlığı genelinde olduğu gibi, doğurganlık hususunda da sağlıklı beslenmenin önemli bir yeri var. Eğer vücudunuzda mineral ve vitamin eksiklikleri varsa doğurganlığınız azalabilir. Bunun için öncelikle bir beslenme uzmanına görünmeniz gerekir. Yapılacak olan tahlillerde sonra vücudunuzun ihtiyacı olan vitaminleri ve mineralleri almaya başladığınızda birkaç ay içinde sonuçları görmeye başlayacaksınız.

Beslenme ile bağlantılı olarak kilonun da doğurganlık üzerinde önemli etkileri vardır. Sadece yüksek kilo değil, ideal kilonun çok altındaki kilo durumu da doğurganlığa etki eder. Vücut kitle indeksi normal ölçülerde olan kişiler, doğal yollarla daha kolay hamile kalacaktır. Sigara, alkol ve kahveden uzak durmak da doğal yollarla hamile kalma oranlarını yükselten etmenlerdendir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal