Kan Damarlarınızı Korumak İstiyorsanız Bu Bilgilere Kulak Verin

Hazır gıda tüketimi, yanlış beslenme, içerisinde kimyasal olan yiyecek ve içecekler birçok sağlık sorunsalı doğuruyor. Özellikle bilinçsiz gıda tüketimi damarlara telafisi olmayan zararlar verebiliyor. Birkaç basit tavsiye ile bu sorunun önüne nasıl geçilebilir?

04.06.2020-13:09 - (Son Güncelleme: 04.06.2020-13:17) Kan Damarlarınızı Korumak İstiyorsanız Bu Bilgilere Kulak Verin

Bazen kan damarlarınız vücut ısısı kaybını azaltmak, kan basıncını dengelemek, belirli organlara oksijen ve besin göndermek, kan veya sıvı kaybını önlemek için daralır. Bunun yanında, yediğimiz yiyecekler de kan damarlarımızı daraltabilir ve bu da yüksek tansiyon ve baş ağrılarına neden olabilir. İşte kan damarlarınızı daraltan o besinler... 

MEYAN KÖKÜ

Meyankökü, özellikle Akdeniz toplumlarında popüler bir bitkidir. Bazı insanlar öksürük, mide ekşimesi, boğaz ağrısı gibi problemlerin tedavisinde meyankökünü tercih eder. Meyan kökü, sodyum tutulmasına neden olan bir bileşik olan glisirizik asit içerir. Meyankökü, birçok hastalığın tedavisi için kullanılsa da birkaç hafta boyunca günlük olarak tüketildiğinde, yüksek tansiyona neden olabilir.

KAFEİN

Çay veya kahve içmenin baş ağrısını neden hafifletiğini hiç merak ettiniz mi? Migren ağrısı yaşadığınızda kan damarlarınız genişler ve kanla dolup ağrıya yol açar. Kafeinli bir içecek içtiğinizde kan damarlarınız büzülür, fazla kanı uzaklaştırır ve ağrıyı azaltır.

TRANS YAĞLI GIDALAR

Kek, çörek, mikrodalga patlamış mısır, çoğu margarin, bisküvi ve krema dolgulu şekerlerdeki yağlar, kötü kolesterolünüzü yükselttiğinden arterlerinizi tıkayabilir. Yağlı et kesimleri de kolesterol seviyenizi yükseltebilir.

YÜKSEK TUZLU GIDALAR

Sodyumun kan basıncını arttırdığı araştırmalar ile kantılanmıştır. Bol miktarda sodyum aldığınızda vücudunuz suyu tutar, bu da kan hacmini artırır. Bu durum sonuç olarak kan basıncını yükseltir. Bu artış, bazen tansiyon atardamarlarınızı zorlar ve kan damarlarına zarar verebilir. İşlenmiş gıda alımınızı azaltmak, tuz alımınızı azaltmak için kolay bir yol olacaktır. Ancak işlenmiş gıdalardan kaçınamıyorsanız sodyum miktarı az olan yiyecekleri tercih edebilirsiniz.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal