Kalp Krizine Yol Açan Besinler

Kalbe giden kan akışı aniden engellendiğinde kalp krizi yaşanır. Bu durum yaşamı tehdit eden bazı sonuçları doğurur. Peki bundan korunmak için ne yapmak gerekir?

Kalp Krizine Yol Açan Besinler

Kalbe giden kan akışı aniden engellendiğinde kalp krizi yaşanır. Bu durum yaşamı tehdit eden bazı sonuçları doğurur. Peki bundan korunmak için ne yapmak gerekir? İşte yanıtı...

Kolesterol Kalp Krizine Yol Açar

Kalp krizlerine genellikle koroner kalp hastalığı neden olur. Koroner arterleri tıkayan madde, kolesterol birikintileridir. Kolesterol, normal bedensel işlev için hayati öneme sahiptir ancak çok fazla olması da zararlıdır. Sağlıksız bir yemek, karaciğerde yapılan ve parçalanan yüksek kolesterole yol açabilir.

Kalp ve Damar Cerrahı Prof.Dr. Barış Çaynak, kalp krizi riskini azaltmak için uzak durulması gereken yiyecekleri açıkladı.

İşte o yiyecekler:

• Beyaz çikolata, şekerleme, kek, puding ve bisküvi

• Hamur işleri, börek, poğaça

• Sosis, hamburger, pastırma ve kebap gibi yağlı etler

• Margarin, palm yağı

• Hindistan cevizi, Hindistan cevizi kreması, hurma yağı

• Krema, süt, yoğurt, krem peynir gibi tam yağlı süt ürünleri

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Sağlık Haberleri