Kalp Hastalığı Olanlar Dikkat!

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte hava sıcaklıklarında artış yaşantı. Sıcaklıkların yüksek olması yaşlıları etkilediği kadar kalp hastalığı olanlar için de bir tehdit yaratıyor. Peki uzmanlar sıcak havalarda kalp hastalığı olanlar için hangi uyarılarda bulundu? İşte detaylar...

16.07.2020-09:51 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-12:39) Kalp Hastalığı Olanlar Dikkat!

Sıcak havaların artış göstermesi kronik rahatsızlığı olan hastalar kadar vücuttaki dengeyi önemli derecede sarsan kalbi de etkiledi. Özellikle kalp hastalığı olan kişilerin bu havalara dikkat etmesi gerektiğinin altı çizilmektedir.

HAFİF BESLENME VE SU TÜKETİMİ ÖNEMLİ

Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Şerafettin Demir, sıcak havalarda kalp krizi vakalarında artış olduğunu söyleyerek, kalp hastalarını uyardı. Bu hastaların özellikle hafif gıda ve bol su tüketmesi gerektiğini belirtti.

Ülke genelinde artan hava sıcaklıkları nedeniyle uzmanlar, kalp ve damar hastalığı olanlara yönelik uyarılarda bulunuyor. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Şerafettin Demir, yaz aylarında kalp krizi vakalarında artış olduğunu belirtti. Kalp hastalarını uyararak, hafif gıda ve bol su tüketiminin doğru olacağını söyleyen Doç. Dr. Demir, 'Sıcak havalarda kalp krizi risklerinde artış gözlenmekte. Sıcak havayla birlikte vücutta yoğun terlemeyle mineral dengesi bozuluyor. Bu da kalp krizi riskini artırıyor. Hastalarımızın sıcağın yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkmamasını, çıksalar bile koruyucu önlem almalarını ve aşırı efor sarf etmemelerini öneriyoruz. Bol bol sıvı tüketsinler, aşırı tuzlu ve yağlı ürünlerden uzak dursunlar, daha hafif yiyecekler tüketsinler' şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal