22 Mayıs 2019
  • Istanbul 23°
  • Ankara 19°
  • Izmir 24°
İmsak 03:44
Güneş 05:34
Öğle 13:06
İkindi 17:03
Akşam 20:28
Yatsı 22:10
BIST83.675
Dolar6,1081
Euro6,8222
Altın250,29

Kalmış Pilavı Tekrar Isıttığınızda Bakın Ne Oluyor!

Severek yaptığınız pilavı kaç gün süreyle tüketmeye devam ediyorsunuz? Pişirdiğini bir pilavı ertesi gün tekrar ısıtıp yiyor musunuz? Cevabınız evet ise sizi bir konuda uyarmamız gerekiyor!

Kalmış Pilavı Tekrar Isıttığınızda Bakın Ne Oluyor!

Uzmanlar tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırmada pilav hakkında ilginç sonuçlara rastlandı. Özellikle pilavın taze tüketiminin daha yararlı olduğu ve ikinci gününde oldukça zararları olduğu kanıtlanmıştır.

Uzmanların araştırmalarına göre pilav ikinci kez pişirildiğinde içeriğinde bazı bakterilerin oluşmasına yol açarak sağlığımızı kötü etkilediği kanıtlanmıştır. Toprakta ve besinlerde bulunan bu bakterinin bazı türleri gıda kaynaklı hastalıklara ve en tehlikelisi de besin zehirlenmesine yol açabiliyor. Pişirme esnasında ölmeyen bakteri oda sıcaklığında bekletildiğinde üremeye başlayabiliyor.

BAKTERİ YUVASI HALİNE DÖNÜŞÜYOR!

Pilavda bulunan su ve besleyiciler, bakterilen gelişmesi için uygun ortamı sağlıyor. Gelişen bakteriler toksinler salıyor. Bu toksinler arasında ısıya dayanıklı bir toksin de bulunuyor.

TOKSİNLER BİRİKİYOR!

Bu nedenle pilavdan kaynaklı besin zehirlenmesini önlemek istiyorsanız, kalan pilavı buzdolabında saklamalısınız. Pilavı pişirdikten sonra, pilavı buzdolabına koyma süreniz 2 saati geçmemelidir. Bu süre uzadığında zararlı bakterilerin üremesi kolaylaşabilir. Bir araştırmaya göre pilav ya 60 derecenin üstünde olmalı ya da buzdolabında saklanmalıdır. Her ikisinin ortası sağlığınızı tehdit edebiliyor. Besin zehirlenmesi yaşamak istemiyorsanız pilavı pişirdikten sonraki sürede bakteri oluşumunu ve taze tüketimin önemlerini de unutmamanız gerekiyor.

Yorum Yaz

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.