Kalıcı Kilo Verme

Hızlı bir şekilde kilo vermek sizi mutlu etse de aslında yağlarınızdan değil vücudunuzdaki sulardan kurtuluyorsunuz ve bu durum kalıcı bir kilo verme olarak geri dönüş sağlamaz.

21.12.2018-05:46 - (Son Güncelleme: 21.12.2018-05:43) Kalıcı Kilo Verme

Sağlıklı yaşamayı kilo kontrolünü bir yaşam şekli haline getirmeniz gerekmektedir.

Neler Yapabiliriz?

Kahvaltıya ekstra önem vermeliyiz, kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Kahvaltı metabolizmamızı etkiliyor ve atlamamız durumunda bir sonraki öğünde daha fazla yemek yememize neden oluyor. Bu şekilde vücudumuza daha fazla yağ depolayarak kilo alımı artıyor. İyi yapılmış bir kahvaltı iştah kontrolünüz sağlayacak ve sonraki öğünlerde almanız gereken kadar kalori alacaksınız.

Bir diğer önemli husus ise ihtiyacınız olan suyu içmeniz. Su vücudunuz için en önemli besin değerlerindendir ve ayrıca metabolizmanızın çalışması yağ yakımızın düzenli olarak işleyebilmesi için olmazsa olmaz bir besin değeridir. Yağ yakımı ile vücuttan atılması gereken toksik maddeler oluşur ve bunu ancak su ile vücuttan atabiliriz. Su içmede sorun yaşayan kişiler suyu limon, elma, nane gibi meyve ve bitkiler ile de tüketebilirler.

Tuz Tüketimini Azaltın

Mevsim değişiklikleri insanlarda ödem problemine yol açabilmektedir. İnsanlar mevsim değişikliklerinde ellerinde ayaklarında ve göbek bölgelerinde şişlikler meydana geldiğini fark edebilirler. Bu gibi durumlarda yapılması gereken en önemli şeylerden biri tuz tüketimini azaltmaktır. Günlük tuz kullanımını 5 gr.dan fazla yapmamaya özen gösterin. Bunun yerine farklı baharatlar kullanabilirsiniz. Oluşabilecek ödemden yeşil çay içerek de kurtulabilirsiniz.

Düzenli Spor Yapın

Sağlıklı şekilde kilo vermek için haftada üç dört gün düzenli spor yapmak çok önemlidir. Sabah kahvaltıdan önce yapacağınız hareketler özellikle ritimli ve uzun bir yürüyüş yağ yakım hızını artıracak ve hızlı bir şekilde kilo vermenizi sağlayacaktır. Herhangi bir sağlık probleminiz yok ise sabahları düzenli yürüyüş yapmayı ihmal etmeyin.

Spor yapmaya başlamanız tek başına yeterli olmayabilir, sporla beraber sağlıklı beslenmeye de dikkat etmeniz gerekmektedir. Spor yapan biri genellikler protein amaçlı et ve tavuk tüketimini artırıyor fakat bunun yanında karbonhidrat içeren besinleri de ihmal etmemek gerekir ki yorulan kaslarınızın ihtiyacı olan enerjinin sağlanması açısında bu oldukça önemlidir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal