Kalçanızın Şekli Gelecekteki Hastalıklarınızdan Haber Veriyor!

Kalça şekli sadece estetik bir kaygı değildir. Sizi gelecekte hangi hastalıkların beklediğini de haber verir.

15.08.2019-12:43 - (Son Güncelleme: 15.08.2019-17:09) Kalçanızın Şekli Gelecekteki Hastalıklarınızdan Haber Veriyor!

Dört farklı kalça tipi vardır kadınlarda. Bu farklılık sadece görsel değildir. Yağ deponuzun yönüne göre hangi hastalıkların riski altında olduklarını da anlatır.

KARE BİÇİMLİ (H)

H biçimli bir kalça aynı zamanda bedinin alt tarafındaki yağın eşit şekilde dağıtıldığının da işaretidir. Yağın eşit dağıtılması kalp sağlığı için çok pozitif bir durum.

YUVARLAK BİÇİMLİ (O)

Bu şekil, yağların çoğunun kalçanın üst tarafında depolandığı manasına gelir. Kalçaya yuvarlak şeklini kazandıran bu durum üstelik squat egzersizlerinin daha verimli sonuçlanmasını sağlar. Bu şekil kötü yağları kalp, damarlar ve karaciğer benzeri yaşamsal organlardan uzak tutarak, sağlığınız için kalkan olur.

ARMUT BİÇİMLİ (A)

Kalça biçimi olan A, yağlarınızın çoğunun kalçalarınızın üst kısmında saklandığı manasına gelebilir. Yaşınız geçtikçe, kalçalarınızın üst kısmında depolanan bu yağ zamanla orta kısımlara doğru inecektir. Yağların yaşamsal organlara yaklaşmasından kaynaklı potansiyel tehlike oluştursa da korkamaya gerek yok .Diyet ve spor yaparak bu yağları eritebilirsiniz.

TERS ÇEVRİLMİŞ (V)

Sonraki yaşlardaki kadınlarda izlenen bu biçimin nedeni bedendeki östrojen seviyesinin azalmasıdır. Östrojen hormonu azaldıkça popolardaki sarkma artar. Yaş geçtikçe, kalçada depolanan yağlar yukarı doğru çıkarak karında ve orta bölgede depolanmaya başlar. Bu noktada yağlar karaciğer benzeri yaşamsal organlara yaklaşır ve potansiyel sağlık riskleri meydana getirir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal