Kalça Kemiği Ağrısına İyi Gelecek Doğal Kompres

Kalça etrafında şiddetli ağrılarınız oluyorsa kalça kemiği şişkinliği ya da iltihabı yaşıyor olabilirsiniz. Kalça kemiğinizin ağrısını doktora giderek giderebilirsiniz ancak evde yapacağınız kompres de ağrıyı hafifletmenize yardımcı olabilir.

20.07.2019-13:34 - (Son Güncelleme: 20.07.2019-13:22) Kalça Kemiği Ağrısına İyi Gelecek Doğal Kompres

Kalçamız, kemik, kıkırdak, kaslar ve bağlardan oluşan organımızdır. Vücuttaki en büyük mafsallı eklemdir ve uyluk kemiği ile leğen gibi  iki kemikten oluşur. Kalça çevresindeki ağrı, birçok sebepten dolayı meydana gelebilir. Kalça ağrısı çoğu zaman bacağa da vurur.

SOĞUK KOMPRES 

Kalçadaki ağrıyı ve şişkinliği ortadan kaldırmanın en kolay ve hızlı yöntemlerinden birisi, soğuk komprestir. Soğuk, kan damarlarınızı küçültecek ve bölgeye giden kan oranını azaltarak, şişmeyi engelleyecektir. Ayrıca ağrıyı da azaltır.

  1. Buz küplerini havlu ile sarın.
  2. Bu havluyu, ağrıyan bölgeye 10-20 dakika boyunca bastırın.
  3. Ağrı geçene kadar bu yöntemi günde 2-3 defa uygulayın.

Not: Buzu doğrudan cildinize temas ettirmeyin.

SICAK KOMPRES 

Evde kalça ağrısı ya da iltihabı tedavisi yapmak isterseniz, sıcak kompres en iyi yollardan biridir. Sıcak kompresin sıcaklığı, bölgeyi rahatlatıp iyileştirecektir. Kan damarlarını açmaya destek olur ve bu da kanın vücutta daha kolay dolaşıp, besin maddelerini dağıtmasını sağlayarak, toksinleri vücuttan atmanızı sağlar. Sıcak kompres, ağrıyı azaltacak, kan dolaşımını hızlandırıp kas spazmlarını rahatlatacaktır. Genellikle, 2 saatte bir olmak üzere 5-15 dakika aralıklarla uygulanır. Bunun için sıcak su torbası kullanabilir ya da temiz bir atleti ütü ile ütüleyip ısıtıp ağrıyan bölgeye sarabilirsiniz.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal