Kalbiniz Ne Kadar Düzgün Çalışıyor?

Günlük yaşamda yaptığımız bir takım alışkanlıklar ve davranışlar kalp sağlığını olumsuz etkiliyor. Bedenimizin verdiği bazı sinyalleri dikkate aldığımızda kalp sağlığınız için iyi bir başlangıç yapmış olursunuz .

19.11.2019-13:17 - (Son Güncelleme: 19.11.2019-13:02)

Günlük hayatta yaptığınız bazı alışkanlıklar kalp sağlığını olumsuz etkiliyor. VÜcudunuzun verdiği sinyalleri dikkate aldığınızda kalp sağlığınız için iyi bir başlangıç yapmış olursunuz. 

KALBİNİZ NASIL SİNYALLER VERİYOR?

Uzmanlara göre her sene sadece 610 bin insan kalp hastalıkları ile alaklı problemler yaşamakta. Kalp hastalıklarına işaret eden en önemli sinyallerden biri kolda görülen ağrılardır. Kol ağrısı erkeklerde sol kısımda olurken kadınlarda bu durum iki kol ağrısı olarak kendini gösterebiliyor. Bacak, ayak ya da ayak bileklerinizde nedensiz şişmeler görülüyorsa özellikle ayaklarınıza çorap giydiğinizde, lastik her zamankinden daha fazla sıkıp rahatsız ediyor ve beraberinde yara izleri oluşuyorsa mutlaka doktora görünmek gerekiyor.

Karın Ağrınız Kalp Krizi Sinyali Olabilir

Karaciğer etrafında var olan sindirim sıvıları sebeiyle kalp rahatsızlıklarına bağlı mide bulantısı, iştahsızlık gibi problemler görülebilir. Bu sağlık problemlerini genellikle karın ağrısı takip eder. Bu semptomların tümünü aynı anda yaşıyorsanız doktora gitmeniz tavsiye ediliyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal