Kalbi Kırıklar! Kalp Kırıklığı Sizi Ölüme Götürüyor!

Kırık kalp sendromu denilen bu septomlara sahip her 6 kişiden 1'inde kanser riski oluşturuyor. Sadece üzülmekle kalmıyorsunuz bir de kalp krizini tetikliyorsunuz.

18.07.2019-09:39 - (Son Güncelleme: 18.07.2019-09:36) Kalbi Kırıklar! Kalp Kırıklığı Sizi Ölüme Götürüyor!

"Aşk acısı öldürmez" derler. Öyle değilmiş. Kırık kalp sendromu kalp hastalıklarını ve kanseri tetikleyerek ölüm riskini arttırıyor.

KIRIK KALP SENDROMU KANSER RİSKİ Mİ TAŞIYOR?

Geçici kalp hastalığı "kırık kalp sendromu"nun kanser hastalığına tutulma riskini artırdığı tespit edildi. Newsmax sitesinin haberine göre, Amerikan Kalp Derneği dergisinde yayınlanan araştırma, stres, abartılı sevinç ve üzüntü sonucu, göğüs ağrısı ve çarpıntı gibi kalp krizine benzer şikayetlerle sonuçlanan kırık kalp sendromuna sahip her 6 kişiden 1'inin kanser hastası olduğunu gösterdi . Araştırmada ayrıca, her iki hastalığa sahip kişilerin büyük çoğunluğunu (yüzde 88) kadınların oluşturduğu anlaşıldı. Kanser vakalarının görülme sıklığının tahmin edilenden çok daha yüksek olduğu belirtilen araştırmada, 44 yaş altı kadınlarda normalde kansere tutulma oranı yüzde 0,4 iken, kırık kalp sendromlu kadınlarda bu oranın yüzde 8'e çıktığı deklare edildi. Araştırmada, 45-64 yaş grubundaki erkeklerde kansere tutulma oranı yüzde 2 olmasına karşın bu sendroma sahip erkeklerde oranın yüzde 22'ye kadar yükseldiği de söylendi.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal